ΥΠΑΑΤ: Τι ισχύει για τους εργάτες γης με τη νέα ρύθμιση

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 13:31 ΥΠΑΑΤ: Τι ισχύει για τους εργάτες γης με τη νέα ρύθμιση

Ενδιαφέρει χιλιάδες ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που ψάχνουν διαθέσιμα χέρια…

Ψηφίσθηκε από τη Βουλή η ρύθμιση για την «Απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία», την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Μετανάστευσης και Ασύλου, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κωρονοϊού covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Με την εν λόγω ρύθμιση:

· Δίνεται η δυνατότητα παραμονής και εργασίας στην αγροτική οικονομία πολιτών τρίτων χωρών που βρίσκονται ήδη στη χώρα και δεν έχει ρυθμιστεί το καθεστώς διαμονής τους.

· Εντάσσονται στην κατά παρέκκλιση διαδικασία του άρθρου 16 του Ν. 4783/2021, για την οποία λειτουργεί ήδη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

· Αφορά 3 μήνες με δυνατότητα παράτασης για άλλους 3.

· Ενισχύεται η διαλειτουργικότητα μεταξύ των δημόσιων φορέων για την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Στόχος της διάταξης είναι:

· Η άμεση αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης εργατών γης στον κλάδο της αγροτικής οικονομίας.

· Η διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και η ενίσχυση των αγροτοκαλλιεργειών.

· Η απρόσκοπτη τροφοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η αποτροπή του κινδύνου έλλειψης εποχικών αγροτικών προϊόντων.

· Επίσης, αντιμετωπίζεται και  το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία στη Βουλή ο ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι ήδη έχει ψηφιστεί ρύθμιση που προβλέπει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας εργασίας για πέντε χρόνια και μάλιστα με πολύ απλουστευμένη διαδικασία.

Αναφερόμενος στην τροπολογία τόνισε ότι μέσω αυτής θα βοηθηθούν οι παραγωγοί μας στη συγκομιδή των προϊόντων τους και κάλεσε τα κόμματα να την υπερψηφίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση