Φάνης Σπανός: «Να ενταθούν οι προσπάθειες πριν πέσει το σκοτάδι»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 20:15 Φάνης Σπανός: «Να ενταθούν οι προσπάθειες πριν πέσει το σκοτάδι»

Οι φλόγες με σύμμαχο τον δυνατό αέρα καταπίνουν τον ελαιώνα της Άμφισσας. - Τι ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς που βρίσκεται στο μέτωπο.

Λίγο πριν πέσει το σκοτάδι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, από άγνωστα αίτια στην περιοχή Σερνικάκι, καταστρέφει τον ελαιώνα της Άμφισσας.

Οι άνεμοι έχουν γίνει πιο ισχυροί τις τελευταίες ώρες και αυτό καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, από γη και αέρα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με όσα μηχανήματα, υδροφόρες κλπ. έχουν ζητηθεί.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται από νωρίς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος με δηλώσεις του στο LamiaReport τόνισε: «Είναι απόλυτη ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, με όσο το δυνατόν περισσότερα εναέρια μέσα, πριν πέσει το σκοτάδι».

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν την τελευταία ώρα, ενώ επιχειρούν και έξι αεροσκάφη.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Άμφισσας - Ιτέας έχει διακοπεί για λόγους ασφάλειας και η κυκλοφορίας διεξάγεται μέσω Αγίας Ευθυμίας.

Στην Ιτέα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά στο Σερνικάκι - Δείτε εικόνες

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση