Τι έδειξαν οι τελευταίες δειγματοληψίες στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 11:04 Τι έδειξαν οι τελευταίες δειγματοληψίες στη Φθιώτιδα

Σε Λαμία, Καμένα Βούρλα, Παραλία Ραχών και Στυλίδα…

Πολύς κόσμος βρέθηκε για μία ακόμη φορά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στη Λαμία την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 452 rapid tests, 176 στα Γαλανέικα και 276 στην είσοδο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Από αυτά βρέθηκαν θετικά τα 69, με την παρατήρηση όμως ότι 21 ήταν από επανεξέταση, κάτι που ρίχνει τη θετικότητα στο 11,14% (48 στα 431). Και πάλι όμως τα νούμερα είναι ψηλά, δείγμα της υπερμετάδοσης που παρατηρείται από τις μεταλλάξεις της «Όμικρον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνει ο Δήμος Λαμιέων από τα 48 θετικά δείγματα, τα 39 αντιστοιχούν σε εμβολιασμένα άτομα με τις ηλικίες τους από 4 έως 84 ετών. Η διάμεση ηλικία τους προσδιορίζεται στα 46 έτη, ενώ συνολικά (και τα 69 θετικά δείγματα) αντιστοιχούν σε 38 άνδρες και 31 γυναίκες.

Την Τετάρτη έγιναν επίσης δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ και σε άλλους δύο Δήμους.

Στα Καμένα Βούρλα σε 54 δείγματα βρέθηκαν πέντε (5) θετικά (9,26%), που αφορούν 1 άνδρα και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 71 έτη.

Στο Δήμο Στυλίδας, στην Παραλία Ραχών, έγιναν 33 τεστ με 1 θετικό που αντιστοιχεί σε άνδρα 48 ετών και στη Στυλίδα άλλα 32 με 2 θετικά. Πρόκειται για 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση