Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στη Σουηδία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 14:24 Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στη Σουηδία

Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus KA1 με τίτλο «Opening to the world with the wings of learning» πραγματοποίησε τη δεύτερη από τις 4 κινητικότητες του προγράμματος με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Το θέμα του σεμιναρίου αφορούσε το Σουηδικό εκπαιδευτικό σύστημα, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα της Ευρώπης.

Συμμετείχαν 90 εκπαιδευτικοί από 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο οργάνωσης του εκπαιδευτικού συστήματος στη Σουηδία αλλά και να επισκεφθούν σχολεία στη Στοκχόλμη και τη σουηδική επαρχία.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε τρία σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου: α) στο Λύκειο Fridegardsgymnasiet στην πόλη Balsta β) στο Λύκειο Skeppsholmens Folkhogskola στη Στοκχόλμη και γ) στο Τεχνολογικό Λύκειο LBS στη Στοκχόλμη, ένα σχολείο με προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες. Οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο του προγράμματος ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, συζήτησαν με τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσα στις σχολικές τάξεις. Παράλληλα, η εξερεύνηση της σουηδικής πρωτεύουσας, η γνωριμία με την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των Σουηδών συνέβαλε σημαντικά στην κατανόηση του σουηδικού μοντέλου εκπαίδευσης αλλά και της κουλτούρας του λαού. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και μία επίσκεψη στην Ουψάλα, την πόλη με ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη στη Σκανδιναβική χώρα ήταν μοναδικές. Πρωτόγνωρες εμπειρίες, καινοτόμες ιδέες αλλά και προβληματισμοί συνόδευσαν το ταξίδι της επιστροφής των εκπαιδευτικών στο σχολείο, για να αποτελέσουν την αφορμή για γόνιμες συζητήσεις με τους συναδέλφους και να παραγάγουν νέες ιδέες που με την εφαρμογή τους θα επιδιώξουμε να βελτιώσουμε την καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική μας. Παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό του προγράμματος υπάρχει στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. (https://mousikolamias.gr).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση