Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 17:30 Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες της Λαμίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών…

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 20 Ιουνίου οι πρώτοι αεροψεκασμοί με drones στους ορυζώνες της Λαμίας για το έτος 2023 και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φακίτσας, υπό την επίβλεψη των επιστημόνων της Περιφέρειας.

Για την εφαρμογή του αεροψεκασμού χρησιμοποιήθηκαν εγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό αποκλειστικά βιολογικά προνυμφοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κωνσταντίνος Μπακομήτρος υπενθυμίζει στους πολίτες ότι πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να προστατευτούν από το συγκεκριμένα έντομα, με κυριότερο και βασικότερο μέτρο τον περιορισμό ή την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών γύρω από τις κατοικίες τους. «Κάθε μικρή ή μεγάλη επιφάνεια λιμναζόντων υδάτων, όπως πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες, φραγμένες υδρορροές, πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια αποτελεί εστία αναπαραγωγής κουνουπιών», τονίζει ο κ. Μπακομήτρος.

«Όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στη μείωση της όχλησης από τα κουνούπια χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων με απλές ενέργειες. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση», καταλήγει στη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας.

(Πηγή φωτογραφίας: Διαδίκτυο)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση