Για τον βανδαλισμό με άθλια συνθήματα σε ΚΑΦΑΟ της πόλης μας!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2023 07:28 Για τον βανδαλισμό με άθλια συνθήματα σε ΚΑΦΑΟ της πόλης μας!

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Λαμίας Τάκη Συλεούνη για τον βανδαλισμό με άθλια συνθήματα σε ορισμένα φιλοτεχνημένα ΚΑΦΑΟ της  πόλης μας!

Η συγκεκριμένη δράση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια από τον Δήμο Λαμιέων με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Λαμιέων, σε συνεργασία για την υλοποίησή της, με τα  Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων και το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ).

Δράση που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη και αυθόρμητη κινητοποίηση και συμμετοχή εθελοντών Καλλιτεχνών, κυρίως της νεολαίας αλλά και πολλών γνωστών Καλλιτεχνών της πόλης μας. Με αποτέλεσμα, σημαντικός αριθμός των γκρίζων ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ να καλλωπιστούν και να φιλοτεχνηθούν, χαρίζοντας χρώμα αλλά και μικρές γεύσεις Τέχνης σε κεντρικά σημεία αλλά και σε γειτονιές της Λαμίας.

Όμως δυστυχώς, κάποιοι, χωρίς να σκεφτούν το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν, παρεμβαίνουν βανδαλίζοντας αυτές τις καλλιτεχνικές δημιουργίες δημοσίων χώρων, μουντζουρώνοντας ή γράφοντας συνθήματα που προσβάλλουν τόσο  τους ίδιους, όσο  και  την αισθητική των συμπολιτών μας!

Μετά από επιτόπια αυτοψία, διαπιστώθηκε, ότι ορισμένα ΚΑΦΑΟ (μικρός αριθμός) έχουν μερικές ή γενικευμένες φθορές κυρίως με συνθήματα (Παρόμοια φαινόμενα βέβαια συμβαίνουν και αντιμετωπίζονται παντού στον κόσμο).

Για το λόγο αυτό λυπούμαστε και ζητάμε συγνώμη εκ μέρους αυτών των άγνωστων ατόμων, που προσβάλουν με τις ανεύθυνες ενέργειες τους, τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των εθελοντών  δημιουργών τους, αλλά και την ίδια την πόλη μας.

Ήμασταν και θα παραμείνουμε αισιόδοξοι, ότι το σημαντικό αυτό έργο της Εικαστικής και διακοσμητικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ, θα παραμείνει άθικτο από οποιοδήποτε βανδαλισμό γιατί είναι σημαντικό δημιούργημα των ίδιων των συμπολιτών μας που αγαπούν την Τέχνη και τον διαδραστικό Πολιτισμό στην πόλη μας και υποσχόμαστε, ότι σύντομα, εθελοντές Καλλιτέχνες θα αποκαταστήσουν τις φθορές στα «πληγωμένα» ΚΑΦΑΟ.

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: το ΚΑΦΑΟ που βανδαλίστηκε, αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί.

Με εκτίμηση

ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δημήτριος Συλεούνης
και τα Μέλη της Κοινότητας Λαμιέων

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση