Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή δύο στελέχη του ΟΣΕ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 12:05 Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή δύο στελέχη του ΟΣΕ

Συνεχίζεται η έρευνα για το δυστύχημα

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης και ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, θα βρεθούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Λάρισας όσον αφορά τοσιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Και οι δύο εμπλέκονται στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τη δικαστική έρευνα να συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται κι άλλες καταθέσεις των διωκόμενων στελεχών του ΟΣΕ.

Προ ημερών, σημειώνεται, είχε έρθει στο φως το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισε η οικογένεια των θυμάτων.

Με βάση το πόρισμα αυτό, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί η σύγκρουση των τρένων, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Επιπλέον, απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα. Ακόμα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από τη σύγκρουση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση