Ψηφίδες ποιμαντικών δράσεων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 11:58 Ψηφίδες ποιμαντικών δράσεων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Ποικιλία ποιμαντικών δραστηριοτήτων και πολλές περιοδείες σε όλες τις αρχιερατικές περιφέρειες της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος υλοποίησε και αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αψηφώντας τον καύσωνα και τα χιλιόμετρα, προκειμένου να βρεθεί κοντά στο ποίμνιό του και να ευλογήσει κάθε εκδήλωση και δράση, παράλληλα με τις ιεροπραξίες και χοροστασίες της περιόδου, ιδιαίτερα αυτές των Παρακλητικών Κανόνων στην
Υπεραγία Θεοτόκο.

Έχοντας ως κέντρο της ποιμαντικής και διοικητικής του δράσεως για τους θερινούς μήνες το (προσωρινό) Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η τακτική συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ο κ. Συμεών παραβρέθηκε διαδοχικά:
Με αφορμή την 49 η  επέτειο των  θλιβερών γεγονότων της Τούρκικης εισβολής στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνες δεήσεις, στο μνημείο του ήρωα πεσόντα καταδρομέα Χρήστο Λιγδή στην Αταλάντη και στο Μνημείο
Φθιωτών Πεσόντων Κύπρου, στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό  και στην εκδήλωση μνήμης, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Κυπρίων Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.Στ.Ε.) στο Θερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης.


Ο κ. Συμεών ομίλησε στην τελετή αποκάλυψης της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του ιστορικού μνημείου «ΠΕΝΤΕΑΔΕΡΦΙΑ» στις Κομποτάδες, όπου οι τρεις οπλαρχηγοί Αθ. Διάκος,Ιωάννης Δυοβουνιώτης και Πανουργιάς στις 20 Απριλίου 1821 έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν την αντιμετώπιση των Τούρκων στην Αλαμάνα, ευλόγησε τους διοργανωτές και όλους τους παρευρισκομένους στην 14 η  Γιορτή Ελιάς, την οποία διοργάνωσε επιτυχώς ο Σύλλογος Γυναικών Σκάρφειας Λοκρίδος στο Λαογραφικό Μουσείο Σκάρφειας.


Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε και στις ορκωμοσίες των αποφοίτων του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Τμήματος Φυσικής και του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα την Λαμία, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου.


Ο κ. Συμεών, επίσης, τέλεσε και την ορκωμοσία της 2023 Δ΄ ΕΣΣΟ Νεοσυλέκτων Οπλιτών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου Λαμίας. Παράλληλα έδωσε την ευλογία του στον υποψήφιο Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννη Πλατανιά, στον υποψήφιο και νυν Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο και στην υποψήφια και νυν Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου. Ο κ. Συμεών επιθεώρησε και τις εκτελούμενες εργασίες τόσο στο υπό ετοιμασία Ιερό
Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος όσο και στο υπό ανέγερση Μουσείο Εκκλησιαστικού Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στον περιβάλλοντα χώρο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας αλλά και στον υπό αποκατάσταση Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.


Τέλος, ο κ. Συμεών συμμετείχε στα θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος, ευρισκόμενος στο πλευρό των εκατοντάδων παιδιών που
φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση, ενώ τέλεσε και τους Αγιασμούς τόσο της 7 η ς όσο και της 8 ης  κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία είναι αφιερωμένη σε παιδιά ΑΜΕΑ.

Ψηφίδες ποιμαντικών δράσεων στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση