Πρόσκληση για ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Μονή Κουτσουρού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 19:29 Πρόσκληση για ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την Μονή Κουτσουρού

Κάτοικοι της Κοινότητας Αμυγδαλιάς και άλλων όμορων περιοχών διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν «την απαράδεκτη συμπεριφορά και τις παράλογες αξιώσεις των Μοναχών και της Μητρόπολης»…

Μία ακόμη ειρηνική διαμαρτυρία, θα πραγματοποιήσουν έξω από την Μονή Κουτσουρού κάτοικοι της Τ.Κ. Αμυγδαλιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δωρίδος.

Διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την απαράδεκτη, όπως αναφέρουν, συμπεριφορά και τις παράλογες αξιώσεις των Μοναχών και της Μητρόπολης και καλούν σε συγκέντρωση παραμονή της Απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (22/8) στις 18:30’ έξω από το εορτάζον Μοναστήρι της Παναγιάς της  Κουτσουριώτισσας.

Στο δελτίο τύπου - πρόσκληση η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει τα παρακάτω:

«Αγαπητοί συνδημότες και απανταχού Χριστιανοί:

Ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος και ο Πρωτοσύγκελος Μουλατσιώτης, με πολιορκητικό κριό την Μαριάμ, επιχειρούν με ανοίκειο τρόπο στο όνομα της Παναγίας, να οικειοποιηθούν 32.000 στρέμματα Δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων παράνομα και καταχρηστικά, χωρίς κανένα τίτλο ιδιοκτησίας, στα όρια 6 Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δωρίδας.

Σύμμαχός τους η ολιγωρία των αρμόδιων Αρχών και Υπηρεσιών.

Πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο υφαρπαγής των παραπάνω εκτάσεων που δεν τους ανήκουν.

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι Μοναχές του Μοναστηριού, ο Πρωτοσύγκελος Μουλατσιώτης και ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος μοιράζουν απογοήτευση και θλίψη στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, που αποτελούν το πλήρωμα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και "πυλώνα" επί σειρά ετών της Ι.Μ. της Παναγίας Κουτσουρούς.

Στέλνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι ο δίκαιος αγώνας μας με κάθε νόμιμο μέσο θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Στα σκοτεινά τους σχέδια θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι και καμιά αφαίμαξη των περιουσιών μας δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.

Καλούμε τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας και η Εκκλησία μας να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να λειτουργήσει με κοινωνική ευαισθησία και να πράξει αυτό που ορίζουν οι νόμοι και τα Ελληνοχριστιανικά ήθη.

Η αυθαίρετη οικειοποίηση 32.000 στρεμμάτων από τις "ενοίκους" της Ι.Μ.Κουτσουρούς και η φτωχοποίηση των κατοίκων της περιοχής, δεν θα περάσει.

Πιστοι στο ραντεβού μας, σας περιμένουμε και φέτος έξωθεν της Μονής στις 22-8-2023 και ώρα 18:30 παραμονή της Ιεράς πανήγυρις της Παναγίας Κουτσουρούς, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και να δηλώσουμε παρόν μέχρι την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση της περιουσίας τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και της Κρατικής

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση