Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για Βοιωτία και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 17:37 Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για Βοιωτία και Εύβοια

Πολλά τα πύρινα μέτωπα στη Βοιωτία…

Και νέα μηνύματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται από πυρκαγιές στη Βοιωτία σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου.

Παρά τη βελτιωμένη εικόνα του πρωί, λόγω της εξασθένησης των ανέμων στη συνέχεια είχαμε τρία τα μέτωπα σε Υλίκη, Πρόδρομο -Σαράντη και την Περιοχή Ελικώνα (Ταρσός).

Εστάλη μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Άγιος Αθανάσιος, Καρυώτι, Καρέικα, Ρεβυθαίικα, Μιχέικα, Σκιπέικα, Μπακράκος, Καραχάλιος και Παναγία Καλαμιώτισσα. Όσοι βρίσκονται στις ανωτέρω περιοχές ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν προς Κυριάκι.

Ευτυχώς καλύτερα είναι τα πράγματα μεταξύ Ψαχνών και Νέας Αρτάκης στην πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα το πρωί πίσω από το Πανεπιστήμιο.

Εντωμεταξύ, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των  Δήμων Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου -Αράχοβας – Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, των Δήμων Χαλκιδέων, Διρφύων -Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, οι οποίες επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Δευτέρα 21 Αυγούστου  2023, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικοί ενεργοποίησης (ΕMSR687 & EMSR688 ) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση