Νέος στόλος ασθενοφόρων και κινητών μονάδων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 20:24 Νέος στόλος ασθενοφόρων και κινητών μονάδων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς

Συνολικού προϋπολογισμού 1.339.200 ευρώ για την προμήθεια 17 οχημάτων…

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραλαβή νέων οχημάτων από το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης : «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 7 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ 4Χ2, 3 ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ KAI 7 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ 4Χ4 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Πρόκειται για δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 1.339.200 ευρώ. Η χρηματοδότηση είχε εξασφαλιστεί -προ ετών- με την ένταξη της στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Για την υλοποίησή της, όμως, χρειάστηκε να διεκπεραιωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες με το Υπουργείο Υγείας και το ΕΚΑΒ, με σημαντικότερη τη διαγωνιστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, για την προμήθεια των οχημάτων, προκηρύχθηκαν τρείς ξεχωριστοί διαγωνισμοί, από το ΕΚΑΒ. Μέσω αυτών ολοκληρώθηκε η προμήθεια των 3 Κινητών Μονάδων τύπου C 4X2, ολοκληρώνεται η προμήθεια των 7 Ασθενοφόρων τύπου Β 4Χ2 και ακολουθεί η παραλαβή των 7 Ασθενοφόρων τύπου Β 4Χ4. Το ΕΚΑΒ θα αναλάβει και την κατανομή τους, με βάση τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας.

«Διαθέσαμε 1.339.200 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειάς μας και το ΕΚΑΒ, που υλοποίησε τον σχετικό διαγωνισμό, παρέλαβε ήδη τα τρία πρώτα νέα οχήματα. Συνολικά, θα παραλάβει 17 νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Στερεά Ελλάδα. Επισημαίνεται, ότι από τα νέα οχήματα, τα 7 ασθενοφόρα θα είναι τύπου 4Χ4, ώστε να μπορούν να φτάσουν όπου υπάρχει ανάγκη, σε κάθε δυσπρόσιτη περιοχή του τόπου μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

»Η παραλαβή των νέων ασθενοφόρων ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Επιλέξαμε, όμως, να το ανακοινώσουμε σήμερα για να καταδείξουμε και την πρόθεσή μας να εντείνουμε πλέον τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα. Παρεμβαίνουμε λοιπόν συμπληρωματικά και ενισχυτικά στις δράσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, γιατί θέλουμε να έχουν οι Στερεοελλαδίτες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Υγείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση