Η Λαμία θυμάται, η Λαμία γιορτάζει την απελευθέρωσή της - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 10:00 Η Λαμία θυμάται, η Λαμία γιορτάζει την απελευθέρωσή της - ΒΙΝΤΕΟ

Πως περιγράφει τα γεγονότα της απελευθέρωσης της Λαμίας από τους Γερμανούς, ο φιλόλογος, συγγραφέας και ερευνητής της τοπικής ιστορίας Δημήτρης Νάτσιος.

Σήμερα συμπληρώνονται 79 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 1944 και η πόλη μας θυμάται τα ιστορικά γεγονότα αλλά και τιμά τους ανθρώπους που συνέβαλαν ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της. 

Ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και βαθύς γνώστης της τοπικής μας ιστορίας Δημήτρης Νάτσιος, μίλησε στο LamiaReport για την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς κατακτητές και φώτισε άγνωστες πτυχές εκείνης της περιόδου.

Δείτε τι μας είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε μια σειρά ιστορικών φωτογραφιών της πόλης μας σε αντιπαραβολή με το σήμερα που έκανε ο Ιστορικός Παναγιώτης Σωτηρίου:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση