Τι είδε το Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στις δομές υγείας σε Φθιώτιδα και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 19:12 Τι είδε το Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στις δομές υγείας σε Φθιώτιδα και Εύβοια

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ουδέν ενδιαφέρον δείχνει για τα καθημερινά προβλήματα…»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τη βουλευτή Ευβοίας και υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Καζάνη επισκέφθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, κέντρα υγείας του Ν. Φθιώτιδας, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και την επόμενη ημέρα, τον Σταθμό ΕΚΑΒ Χαλκίδας και το κέντρο υγείας Χαλκίδας.

Την Πέμπτη, η κα Καζάνη και τα στελέχη του Κινήματος συνομίλησαν με εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας Αμφίκλειας, Αταλάντης και Καμμένων Βούρλων σχετικά με την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, την κατάσταση των εγκαταστάσεων και τις συνθήκες εργασίας. Όπως επισημαίνεται «δυστυχώς, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η δυσμενής κατάσταση που βρίσκεται ο Τομέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην χώρα».

Κατά την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, η βουλευτής ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Σύλλογο των Εργαζομένων και την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λαμίας για τα κενά των οργανικών θέσεων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κατά την εξυπηρέτηση των ασθενών εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και των συνεχών παραιτήσεων συναδέλφων τους.

Την Παρασκευή, η βουλευτής επισκέφθηκε μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας και μέλη της Ν.Ε. Εύβοιας τον σταθμό του ΕΚΑΒ στην Χαλκίδα, καθώς και το κέντρο υγείας της πόλης. Διαπίστωσαν προβλήματα, καθώς ο σταθμός του ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, ενώ ο στόλος των ασθενοφόρων είναι απαρχαιωμένος. Το χρόνιο ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων ακόμα δεν έχει επιλυθεί, καθώς η μετεγκατάσταση του σταθμού συνεχώς αναβάλλεται. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας Χαλκίδας αφορούν τόσο στην έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, όσο και στην κακή κατάσταση του εξοπλισμού, των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μηχάνημα υπερήχων που λόγω βλάβης είναι παροπλισμένο. Όσον αφορά στο κτήριο του κέντρου, σπασμένα πλακάκια παντού, ακάλυπτος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και σωληνώσεις, ενώ τον προηγούμενο μήνα, μέρος του ταβανιού κατέρρευσε την ώρα αιμοληψίας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ ουδέν ενδιαφέρον δείχνει για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Δομές Υγείας, όσο και οι επισκέπτες πολίτες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει: «Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με αυταπάρνηση, στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας και συνεχίζει να εργάζεται σε υποστελεχωμένες δομές, σε αντίξοες συνθήκες. Οφείλουμε να δώσουμε ένα τέλος στην ενορχηστρωμένη αυτή κατάρρευση του ΕΣΥ. Η άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών είναι αναγκαία. Η ενίσχυση των δομών με τα απαραίτητα ασθενοφόρα και εξοπλισμό καθώς και η κτηριακή τους ενίσχυση είναι επιβεβλημένες».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση