Έφτασαν στις ακτές του Πηλίου οι διακινητές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 19:28 Έφτασαν στις ακτές του Πηλίου οι διακινητές

Πως έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές…

Δύο ύποπτα οχήματα έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση αστυνομικοί του Νοτίου Πηλίου ακολουθώντας τα από την περιοχή της Αργαλαστής το πρωί της περασμένης Τετάρτης (13/12).

Με τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Βόλου εντοπίστηκε ένα ΙΧΕ και ένα βαν, με 33 μη νόμιμους μετανάστες καθώς και τον οδηγό - διακινητή του ΙΧ ηλικίας 49 ετών. Α[‘ο το βαν ο οδηγός και ο συνοδηγός που φέρεται επίσης να εμπλέκονται σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών, απέφυγαν τη σύλληψη καθώς πρόλαβαν να εξαφανιστούν.

Μετά από έρευνα της θαλάσσιας περιοχής και των ακτών του ανατολικού Πηλίου από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν ίχνη – αντικείμενα παρουσίας ατόμων στην ακτή της περιοχής Θεοτόκου νοτιοανατολικού Πηλίου, χωρίς να εντοπιστεί το σκάφος μεταφοράς τους.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σε συνεργασία με τη ΔΑΠΘΑΣ (Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) προέκυψε ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης με ταχύπλοο σκάφος από τα παράλια της Τουρκίας στην περιοχή του ανατολικού Πηλίου βραδινές ώρες την 12-12-2023 και στη συνέχεια πρωινές ώρες την 13-12-2023 παρελήφθησαν από τα δύο οχήματα. Τα δύο οχήματα, καθώς επίσης και ένα τρίτο όχημα, το οποίο εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην Εθνική οδό Βόλου – Ν. Πηλίου κατασχέθηκαν. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους το ποσό των πέντε έως οχτώ χιλιάδων ευρώ (5.000-8.000) κατ΄ άτομο.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Βόλου, συνεχίζουν την έρευνα εξετάζοντας την εμπλοκή του 49χρονου συλληφθέντα αλλά και των συνεργατών του που αναζητούνται και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία του με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση