Και σεισμολογικός σταθμός στο Αστεροσχολείο Υπάτης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 18:17 Και σεισμολογικός σταθμός στο Αστεροσχολείο Υπάτης (φωτογραφία αρχείου)

Εξοπλίζεται μέσα στο 2024…

Μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, έκανε το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Φθιώτιδας και οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Λούβαρης και Παναγιώτης Κουτσούμπας.

Μέσα στο 2024 θα λειτουργεί στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης αυτόνομος σεισμολογικός σταθμός τόσο για ερευνητικούς όσο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

«Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάση Παπαχρήστο για την εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση του εξοπλισμού. Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κωνσταντίνο Σπαλιώρα για την υποστήριξη και τη διαβίβαση του αιτήματός μας  προς τον Δήμο Λαμιέων».

Συνεχίζοντας σημειώνουν ότι «από το 2024 το «Κακογιάννειο» Αστεροσχολείο Υπάτης ως τμήμα του ΕΚΦΕ Φθιώτιδας (στο μοντέλο του Αστεροσκοπείου Αθηνών), θα είναι ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό – εκπαιδευτικό κέντρο (Σεισμόμετρο – Μετεωρολογικός Σταθμός) έτοιμο να ενταχθεί σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά δίκτυα πανεπιστημίων και φορέων αλλά και να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα καλύτερα έρχονται

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση