Πως είναι σήμερα το χωριό Αμπελάκια που γυρίστηκε η ταινία «Παπαφλέσσας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 10:29 Πως είναι σήμερα το χωριό Αμπελάκια που γυρίστηκε η ταινία «Παπαφλέσσας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παπαφλέσσας είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου η οποία βασίζεται στα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

H ταινία σταθμός στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ήρθε για μία ακόμη φορά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με αφορμή την 25η Μαρτίου.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όλο και κάποιο κανάλι θα προβάλει την ελληνική ταινία με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η οποία αναφέρεται φυσικά στα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Από τη νίκη του Παπαφλέσσα επί του Δράμαλη στα Δερβενάκια, μέχρι τον γεμάτο αυτοθυσία θάνατό του στo Μανιάκι, πολεμώντας τον στρατό του Ιμπραήμ Πασά.

Το εμβληματικό αυτό έπος που γαλουχεί γενιές και γενιές περήφανων Ελλήνων γυρίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο χωριό Αμπελάκια.

Η εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση είχε κάνει οδοιπορικό στα μέρη που γυρίστηκε η θρυλική ταινία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση