Ένας χρόνος χωρίς τον Τάσο Χρονά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:25 Ένας χρόνος χωρίς τον Τάσο Χρονά

Συνεπής αγωνιστής των λαϊκών συμφερόντων με ακλόνητη πίστη στον σοσιαλισμό - κομμουνισμό…

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (29/3/24) από την απώλεια του Αυτοδιοικητικού Τάσου Χρονά.

Ο «Νέστωρ της Αυτοδιοίκησης» υπήρξε από το 1975 μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ υπηρετώντας με συνέπεια της ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, δίνοντας μάχες για τη λαϊκή οικογένεια.

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ στην οποία υπήρξε μέλος τιμάει τη μνήμη του αναφέροντας τα παρακάτω:

«Στις 29 Μάρτη 2024 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που έφυγε από την ζωή ο σύντροφος Τάσος Χρονάς.

Όλοι τον θυμόμαστε ότι ήταν σύντροφος εργατικός, επίμονος, μαχητικός. Υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια τις αρχές του ΚΚΕ, με ακλόνητη πίστη στην υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Υπερασπίστηκε αταλάντευτα τον χαρακτήρα του Κόμματος την δύσκολη περίοδο των ανατροπών, της αντεπανάστασης και της εσωκομματικής κρίσης, με σημαντική συμβολή στο να κρατηθεί ζωντανή η ΚΟ Φθιώτιδας και συνολικότερα η κομματική οργάνωση της Περιοχής Στερεάς, καθώς και στην ανασυγκρότηση τους στη συνέχεια.

Στα χρόνια της οργανωμένης κομματικής του ζωής ανέλαβε σημαντικές υπεύθυνες κομματικές δουλειές, ως μέλος του τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΝΕ Φθιώτιδας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας.

Ήταν εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έχοντας μακρά θητεία στην τοπική διοίκηση ( Περιφέρεια Στερεάς, Δήμος Λαμίας Νομαρχία Φθιώτιδας), καθώς και στον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Υπηρέτησε το Κόμμα εκπληρώνοντας τα καθήκοντα του με ιδιαίτερο αίσθημα προσωπικής ευθύνης από όλες χρεώσεις που του ανατέθηκαν.

Με τις ίδιες αρχές υπηρέτησε ως γιατρός στο νοσοκομείο Λαμίας από το 1988 έως το 2017 που συνταξιοδοτήθηκε, αναπτύσσοντας παράλληλα έντονη συνδικαλιστική δράση. Κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του, αλλά και του λαού της περιοχής, αποτελώντας παράδειγμα κομμουνιστή γιατρού και ανθρώπου.

Στο πρόσωπο του ο λαός της περιοχής έβλεπε τον άνθρωπο που τον στήριζε στις αγωνίες της ζωής για την επιβίωση και παράλληλα τον μαχητή που με την στάση ζωής του, τον ενέπνεε στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα του.

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ «δεν θα ξεχάσει ποτέ τη σημαντική προσφορά του Τάσου Χρονά στο Κόμμα, στο κίνημα, στον λαό της περιοχής. Η ανιδιοτελής στάση του σε όλα τα επίπεδα της δράσης του αποτελεί παρακαταθήκη για τους νέους κομμουνιστές της οργάνωσης μας», σημειώνει.

Στη μνήμη του προσφέρει το ποσό των 1.000 ευρώ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση