Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 22:35 Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κοινές δράσεις από το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας...

Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπέγραψαν στις αρχές Μαρτίου (11/3/24), η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χαράλαμπος Μπιλλίνης στο πλαίσιο της εδραίωσης και της εμβάθυνσης της μεταξύ τους επιστημονικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με αυτό, το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας θα συνεργάζονται στους τομείς της πρακτικής άσκησης φοιτητών/τριών, της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών του σχολείου, της εκπαιδευτικής έρευνας πεδίου, της υποστήριξης των ομίλων αριστείας, δημιουργικότητας και καινοτομίας και των καινοτόμων προγραμμάτων του σχολείου, της συνεργασίας στην υλοποίηση ερευνητικών, αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών έργων υπό Ευρωπαϊκή ή εθνική χρηματοδότηση και της παραχώρησης ή δανεισμού του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας από κοινού θα σχεδιάζουν και θα πραγματοποιούν συμπόσια, διαλέξεις, ημερίδες, επιμορφωτικά προγράμματα και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν δράσεις που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές/τριες Α/θμιας εκπαίδευσης και θα υποβάλουν αιτήσεις σε προσκλήσεις ερευνητικών, εκπαιδευτικών ή αναπτυξιακών προγραμμάτων, χρηματοδοτούμενα από εθνικούς, Ευρωπαϊκούς ή διεθνείς πόρους.

Το Μνημόνιο συνεργασίας έχει ισχύ για τέσσερα έτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση