Έξι τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε εύκολα και γρήγορα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 13:38 Έξι τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε εύκολα και γρήγορα

Μια μπριζόλα ή μια πίτσα πιθανότατα δε θα μας οδηγήσουν γρήγορα στην αγκαλιά του Μορφέα, εάν επιλέξουμε να τα καταναλώσουμε λίγο πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Τα τρόφιμα που θα διαβάσετε παρακάτω όμως, όχι μόνο δε θα εμποδίσουν τον καλό ύπνο, αλλά υπόσχονται να μας αποκοιμήσουν ταχύτατα.

Οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν πλήθος λειτουργιών, όπως την καρδιαγγειακή υγεία και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά παράλληλα και τα αποθέματα ενέργειας που έχουμε μέσα στη μέρα και την ευκολία που θα κοιμηθούμε το βράδυ.

Αν και η διατροφή και ο ύπνος θεωρούνται πολύπλοκα φαινόμενα, υπάρχουν ορισμένες επιλογές τροφίμων που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον ύπνο σας. Οι ειδικοί από τον αμερικανικό οργανισμό Sleep Foundation παραθέτουν μερικά από αυτά.

Ακτινίδιο

Πλούσια σε βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ, τα ακτινίδια περιέχουν επίσης το μυστικό για να κοιμηθούμε γρήγορα και ποιοτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση