Το λαχανικό - φάρμακο για ήπαρ, χοληστερόλη και πεπτικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 10:58 Το λαχανικό - φάρμακο για ήπαρ, χοληστερόλη και πεπτικό

Μοιάζει με λουλούδι και μαγειρεύεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Πολλούς τους ξενίζει, αλλά αν διαβάσετε πόσα οφέλη έχει για την υγεία, τότε δεν θα κάνετε δεύτερη σκέψη για να εντάξετε τις αγκινάρες στη διατροφή σας.

Πολλοί ίσως δεν έχουν τολμήσει καν να τη δοκιμάσουν, ακούγοντας και μόνο το όνομά της. Άλλοι τη βλέπουν μαγειρεμένη και η εικόνα της τους ξενίζει. Υπάρχουν κι εκείνοι που θεωρούν τη γεύση της πικρή και την απορρίπτουν. Όλοι, όμως, θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξουν στη διατροφή τους την αγκινάρα καθώς, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά, παρέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία, προστατεύοντας, μεταξύ άλλων την καρδιά και το ήπαρ και συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία σημαντικών διεργασιών του οργανισμού.

Τα οφέλη της αγκινάρας δεν αποτελούν πρόσφατη ανακάλυψη. Αντίθετα, το λαχανικό φημίζεται εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση