Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εμπλοκή ελληνικού πλοίου, λέει ο Μαρινάκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 19:04 Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμία εμπλοκή ελληνικού πλοίου, λέει ο Μαρινάκης

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου έπειτα από δημοσίευμα του BBC

Κανένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού δεν εμπλέκεται στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, έπειτα από σχετικό δημοσίευμα του BBC. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχθηκε σχετική ερώτηση, έπειτα από δημοσίευμα του BBC που μετέφερε πληροφορίες πως ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου. 

«Να κάνουμε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πλοίου ή φρεγάτας που να εμπλέκεται στις πρόσφατες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ. Είναι δύο περιπτώσεις εντελώς άσχετες με τη βοήθεια που έχει σταλεί, όχι από ελληνικής πλευράς», δήλωσε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Το ένα ελληνικό πλοίο, είπε ο κ. Μαρινάκης, βρίσκεται στις ακτές του Λιβάνου, στο πλαίσιο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών UNIFIL. 

Επίσης, σημείωσε ότι η άλλη περίπτωση αφορά ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ», «που είναι μέρος της δύναμης του ΝΑΤΟ για την αποστολή SNMG2 η οποία διαρκεί πολλά χρόνια». 

Ο προγραμματισμός για την παρουσία αυτής της φρεγάτας εκεί για περίπου 20 ημέρες έγινε πέρυσι, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν έχει να κάνει ούτε η μία περίπτωση, ούτε η άλλη με κάποια στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στις πρόσφατες εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης. 

Νωρίτερα, αναφερόμενος στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «καταδικάζει τη βία και την τρομοκρατία κατά κυρίαρχων κρατών. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, είναι, όμως, σημαντικό να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση». 

Εξίσου σημαντικό, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι και να αποτραπεί ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης ανάφλεξης στην περιοχή με την εμπλοκή και άλλων χωρών».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση