Predator: Προς άσκηση πειθαρχικών διώξεων για τις άδειες εξαγωγής του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 13:51 Predator: Προς άσκηση πειθαρχικών διώξεων για τις άδειες εξαγωγής του (φωτο intime)

Στο στάδιο της άσκησης πειθαρχικών διώξεων η υπόθεση με τις άδειες εξαγωγών του Predator, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Γιώργου Γεραπετρίτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο στάδιο της άσκησης πειθαρχικών διώξεων βρίσκεται, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, η υπόθεση που σχετίζεται με τις άδειες εξαγωγών του Predator.

Σε αυτή τη φάση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία καλύπτεται από «απόλυτη μυστικότητα», βάσει του υπαλληλικού κώδικα. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο, προς απάντηση, σχετικής ερώτησης που του είχαν απευθύνει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διατάχθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, από τις 16 Νοέμβριου του 2022, «επειδή από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση για την Οικονομική Διπλωματία δόθηκαν άδειες εξαγωγής για προϊόντα διττής υπόστασης της εταιρείας Intellexa SA».

Όπως αναφέρει στην έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, «μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για τις διαδικασίες αδειοδότησης εξαγωγών προϊόντων διττής χρήσεως από τη Β6 Διεύθυνση, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της άσκησης πειθαρχικών διώξεων. Όπως δε έχει ειδικότερα κριθεί, η απόλυτη μυστικότητα της ΕΔΕ του άρθρου 127 παρ.5 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) δεν αίρεται με την υποβολή αιτιολογημένης έκθεσης από τον διενεργήσαντα αυτήν, αντιθέτως διατηρείται μέχρι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του υπαλλήλου για τον οποίο προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες, βάσει των διαπιστώσεων της ΕΔΕ και μέχρι τη θέση της υπόθεσης στο αρχείο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στις 24 Ιουλίου 2023, είχαν καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην οποία έκαναν μνεία στα δημοσιεύματα που «έχουν αποκαλύψει τις διευκολύνσεις που παρείχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις Intellexa και Krikel για την εξαγωγή του Predator από την Ελλάδα, με άδεια μάλιστα του υπουργείου Εξωτερικών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση