Κυψέλη: Αναπαράσταση της δολοφονίας θα ζητήσει ο πατέρας της Φαίης - Αντιφάσεις από τις τρεις κατηγορούμενες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 11:03 Κυψέλη: Αναπαράσταση της δολοφονίας θα ζητήσει ο πατέρας της Φαίης - Αντιφάσεις από τις τρεις κατηγορούμενες (φωτο intime)

Τη διενέργεια αναπαράστασης για να χυθεί φως στις ακριβείς συνθήκες δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η πλευρά του πατέρα του θύματος. Η αδελφή και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Φαίης και οι συγκατηγορούμενές της, δηλαδή η μητέρα τους και η σπιτονοικοκυρά, φαίνεται να μην έχουν πείσει για την πραγματική εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ πολλές είναι και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσαν κατά την ανάκρισή τους.

Στην απολογία των τριών σελίδων, η αδελφή της Φαίης ομολόγησε με κυνικότητα ότι εκείνη τη σκότωσε. «Την αδελφή μου δεν την αγαπούσα ποτέ, από τότε που γεννήθηκε. Είχα μίσος για την γιατί έκανε πράγματα που για εμένα ήταν ντροπή. Με κορόιδευε όταν ήμουν 12 χρόνων, γιατί έχω και πρόβλημα υγείας. Εγώ τη σκότωσα γιατί δεν άντεχα άλλο», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι συνθήκες του εγκλήματος που περιέγραψε προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Τα παιδιά

Σύμφωνα με την ομολογία της αδελφής, το βράδυ της δολοφονίας στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά των δύο αδελφών (τρία παιδιά είχε η Φαίη και ένα παιδί η αδελφή της). «Τα παιδιά κοιμούνταν στο δωμάτιό τους. Η Φαίη ήθελε να πάει στο δωμάτιο να πάρει έξαλλα ρούχα και να φύγει. Της είπα να προσέξει μην ξυπνήσει τα παιδιά, καθώς πριν από λίγο τα είχα κοιμίσει». Όμως, σύμφωνα με τον πατέρα των δύο γυναικών, το «Χαμόγελο του Παιδιού», με παρέμβαση της Πρόνοιας, είχε πάρει τα παιδιά της Φαίης από το σπίτι την προηγούμενη ημέρα από τη δολοφονία.

Απορία προκαλεί ο ισχυρισμός της ότι μπόρεσε να μεταφέρει τη σορό της ενήλικης Φαίης με ένα παιδικό καρότσι, που μάλιστα δεν θυμάται ούτε το χρώμα του. «Παίρνω το καρότσι του παιδιού μου, δεν θυμάμαι τι χρώμα είχε, ούτε τώρα θυμάμαι τι καρότσι είχε το παιδί μου. Έφερα το καρότσι δίπλα στο κρεβάτι της, την έβαλα σαν να κάθεται, πήρα μια κουβέρτα, τη σκέπασα και άνοιξα σιγά-σιγά την πόρτα. Δεν την έδεσα με κάτι για να μην πέσει από το καρότσι. Κατέβηκα με το ασανσέρ, βγήκα έξω και έτρεξα με το καρότσι, μη με δει κανείς», ανέφερε.

Iατροδικαστική έκθεση

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν συνάδουν με τα τραύματα που ισχυρίζεται η κατηγορούμενη ότι προκάλεσε στην αδελφή της. «Την έριξα κάτω αφού πρώτα έφαγε ξυλιές. Μετά την πάτησα στον λαιμό με το πόδι μου, φορούσα και παπούτσια. Την έριξα ανάσκελα και της πάτησα τον λαιμό στον λάρυγγα. Δεν θυμάμαι τι παπούτσια φορούσα. Αρκετή ώρα την πατούσα με όλη μου τη δύναμη, μέχρι να σταματήσει να κάνει τα περίεργά της, ήμουν εν βρασμώ ψυχής», υποστήριξε η κατηγορούμενη. Όμως, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στο σημείο του λαιμού του θύματος δεν υπήρχε κάκωση, ούτε κάταγμα. Μάλιστα, η αδελφή ρωτήθηκε σχετικά από την ανακρίτρια και απάντησε: «Δεν γνωρίζω γιατί δεν φαίνεται στην ιατροδικαστική. Εγώ μέχρι τελευταία στιγμή την πάταγα με όλη μου τη δύναμη και όλο μου το βάρος. Εγώ τη σκότωσα, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά, αν και λίγο νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι στο σπίτι βρίσκονταν και τα παιδιά τους. Η κατηγορούμενη δεν απάντησε σε καίρια ερωτήματα. «Δεν θυμάμαι καθόλου τον χώρο, ούτε τι είχε γύρω-γύρω», απάντησε όταν ρωτήθηκε πού άφησε τη σορό, ενώ δεν θυμόταν τι ώρα την κατέβασε με το παιδικό καρότσι, ούτε πόση ώρα έτρεξε.

Βαρύ κατηγορητήριο

Από την πλευρά της, η μητέρα της Φαίης κατέθεσε ότι οι δύο κόρες της τσακώνονταν συχνά, ενώ για το μοιραίο βράδυ υποστήριξε ότι ετοιμάζονταν να πάνε βόλτα, όμως η Φαίη ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έφυγε τρέχοντας. Η σπιτονοικοκυρά αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η αδελφή της Φαίης τούς αποκάλυψε τι έκανε μέσα στα κρατητήρια, όταν τις συνέλαβαν. Με απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας, προφυλακίστηκαν και οι τρεις κατηγορούμενες για ανθρωποκτονία από πρόθεση διά ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων και διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν και γιατρός του ΚΑΤ. Οταν η Φαίη πήγε χτυπημένη στο νοσοκομείο μαζί με την αδελφή της, ο γιατρός τής είπε ότι είναι έγκυος. Τότε οι δύο γυναίκες έφυγαν, χωρίς καν η Φαίη να υποβληθεί σε ακτινολογική εξέταση. Η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου, δήλωσε στην «R» για την υπόθεση: «Δεν έπεισε η ομολογία της αδελφής του θύματος ότι τέλεσε η ίδια την πράξη της ανθρωποκτονίας. Άλλωστε, η απολογία της αναφορικά και με τις δύο απολογίες των δύο συγκατηγορουμένων, της μητέρας και της σπιτονοικοκυράς, παρουσιάζει πλήθος αντιφάσεων, ιδιαίτερα δε ως προς τα σημεία αναφοράς της εξαφάνισης της Φαίης. Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει στην απολογία της ότι αφαίρεσε τη ζωή της αδελφής της δεν συνάδει με τα ιατροδικαστικά ευρήματα που ανέδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε εν καιρώ ο ιατροδικαστής κύριος Μπουζιάνης».

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση