ΣΥΡΙΖΑ: Επικρατεί η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 13:13 ΣΥΡΙΖΑ: Επικρατεί η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη

Το Σάββατο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά τις χθεσινές καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απάντηση-ρελάνς του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή σε κάλπες, όλα δείχνουν πως η Όλγα Γεροβασίλη θα διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνεται πως το όνομα της κυρίας Γεροβασίλη είχε πέσει στο τραπέζι των εσωκομματικών συζητήσεων μέσα στην εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο της μεταβατικής προέδρου σε περίπτωση που γινόταν πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν πως η υποψηφιότητά της θα ανακοινωθεί αύριο στο Συνέδριο. Χθες πάντως, μετά την ανακοίνωση Κασσελάκη για προσφυγή στην ετυμηγορία των μελών για εκλογή νέου προέδρου, στα πηγαδάκια ξεκίνησαν οι συζητήσεις σχετικά με τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βρεθούν απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν ήταν, εκτός από την Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας δείχνει να κάνει για μία ακόμη φορά πίσω στις αρχηγικές του φιλοδοξίες, αφού δεν έχει λάβει υποστήριξη ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος όταν ρωτήθηκε στο Οpen, το πρωί της Παρασκευής, αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε κατηγορηματικά «όχι». «Έχω ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή» υπογράμμισε.

Πιθανότερη ημερομηνία για κάλπες η 10η Μαρτίου

Η ημερομηνία που θεωρείται φαβορί για να στηθούν ξανά κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η 10η Μαρτίου, καθώς, σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες. Μάλιστα, υπάρχουν και τα δύο δεδομένα πίεσης χρόνου. Πρώτον, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκτός αν πάρει αναβολή, και δεύτερον οι ευρωεκλογές είναι κοντά.

Υπέρ της υποψηφιότητας Γεροβασίλη ο Ζαχαριάδης

Ο πρώτος που πήρε θέση υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «κατά την περίοδο προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πάνω, κατρακυλά και πολιτικά και δημοσκοπικά και από άποψη συσπείρωσης, κοινωνικής και οργανωτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πολιτικά και οργανωτικά αφυδατωμένος».

«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αναταχθεί» είπε, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια πως θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. «Φυσικά και θα υπάρχει αντιπαραθετική υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Ασφαλώς και θα υπάρχει» σημείωσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αν η κ. Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να παίξει έναν ρόλο την επόμενη ημέρα, το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας απάντησε «Κατά την άποψή μου, ναι, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μπορεί», σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση