Καταφύγιο σε γυναίκα που κινδύνευε από πρώην σύντροφό της εξασφάλισε η ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 13:29 Καταφύγιο σε γυναίκα που κινδύνευε από πρώην σύντροφό της εξασφάλισε η ΕΛ.ΑΣ.

Η γυναίκα έκανε καταγγελία στο τμήμα των Αμπελοκήπων και ο πρώην σύντροφός της συνελήφθη μετά από συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών σε Αθήνα και Αρκαδία

Καταφύγιο σε γυναίκα που είχε καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της ότι της έστηνε «καρτέρι» στο ξενοδοχείο που θα διέμενε στα Λαγκάδια Αρκαδίας προσέφερε η αστυνομία: Η γυναίκα έκανε την καταγγελία, χωρίς να υποβάλει μήνυση, στο αστυνομικό τμήμα των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, παρότι δεν υποβλήθηκε έγκληση, αυτεπαγγέλτως σχηματίσθηκε δικογραφία. Οι αστυνομικοί του τμήματος των Αμπελοκήπων επικοινώνησαν άμεσα με τους συναδέλφους τους στο τμήμα της Γορτυνίας και έδωσαν οδηγία στη γυναίκα να μην πάει στα Λαγκάδια. Η αστυνομία φρόντισε να της εξασφαλίσει ξενοδοχείο στη Δημητσάνα και περίμεναν τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος πράγματι εντοπίσθηκε να αναζητά την 51χρονη γυναίκα στα Λαγκάδια. Μόλις πήγε στο ξενοδοχείο τον συνέλαβαν και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, στην Αθήνα, όπου έχει σχηματισθεί η σε βάρος του δικογραφία. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία αποτελεί αδίκημα η παρενοχλητική παρακολούθηση (stalking). 

Σημειώνεται ότι τα προσωρινά καταφύγια για γυναίκες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο είναι ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ετέθη ήδη σε εφαρμογή. Στόχος του μέτρου είναι να βρίσκουν καταφύγιο γυναίκες μέχρι να παρέλθει ο άμεσος κίνδυνος που διατρέχουν. Πρόκειται για ένα από τα κενά που είχε αναδείξει η δολοφονία της Γεωργίας Πούτου, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η γυναίκα είχε καταγγείλει τον μετέπειτα δολοφόνο της, είχε εγκαταστήσει την εφαρμογή panbic button και είχε αλλάξει σπίτι, σύμφωνα με την οδηγία με της αστυνομίας. Πλην όμως, δεν είχε άλλη επιλογή, από το να πάει, μαζί με το παιδί της, στο σπίτι της μητέρας της όπου τη σκότωσε ο σύντροφος και κακοποιητής της.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση