Πρόβλεψη – σοκ Τσατραφύλλια για τρίμηνο… φωτιά με αύξηση της θερμοκρασίας 70%

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 20:59 Πρόβλεψη – σοκ Τσατραφύλλια για τρίμηνο… φωτιά με αύξηση της θερμοκρασίας 70%

Λειψυδρία, αυξημένες θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες

Ένας καύσωνας διαρκείας θα χτυπήσει τη χώρα μας έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που παρουσίασε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο έως και 70% από τα επίπεδα που θα ήταν το φυσιολογικό, ενώ την ίδια ώρα οι βροχές θα είναι ελάχιστες. Όπως τονίζει, ο Απρίλης, ο Μάιος και ο Ιούνιος θα είναι πιο ζεστός από τα κανονικά επίπεδα κατά 70%!

Μαρουσάκης: Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει

Στις ασφυκτικές συνθήκες του επόμενου τριμήνου έρχεται να προστεθεί και η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες με την αφρικανική σκόνη να επιστρέφει. Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη «εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας “χτυπά” και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές».

Οι βοριάδες, που πνέουν τις τελευταίες ημέρες, υποχωρούν και οι νότιοι άνεμοι, που θα επικρατήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα φέρουν μαζί τους ποσότητες σκόνης από την Αφρική, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν και λασποβροχές.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, τόσο από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open όσο και από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας «χτυπά» και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση