Αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Κορέας στην Ουκρανία - Πήγε στη Μπούτσα και το Ιρπίν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 12:56 Αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου της Νότιας Κορέας στην Ουκρανία - Πήγε στη Μπούτσα και το Ιρπίν

Ο Γιουν Σουκ Γιολ  συναντήθηκε και με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ επισκέπτεται σήμερα την Ουκρανία για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος πραγματοποιεί την αιφνιδιαστική αυτή επίσκεψη στην Ουκρανία αφού αυτήν την εβδομάδα παρέστη στην σύνοδο κορυφής του NATO στη Λιθουανία και επισκέφθηκε την Πολωνία, όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Ουκρανία και προέβη στη διερεύνηση τρόπων για να υποστηρίξει τον αγώνα της χώρας κατά της ρωσικής εισβολής.

Ο Γιουν επισκέφθηκε την Μπούτσα, όπου ρωσικά στρατεύματα φέρονται να διέπραξαν ωμότητες εναντίον αμάχων μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία, προτού επισκεφθεί το Ιρπίν, κατοικημένη περιοχή που έχει πληγεί από πυραυλικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο Ζελένσκι, σύμφωνα με το γραφείο του.

Η Νότια Κορέα, σύμμαχος των ΗΠΑ και αναδυόμενος εξαγωγέας όπλων, αντιμετώπισε εκ νέου πιέσεις για την παροχή όπλων στην Ουκρανία, στις οποίες η κυβέρνηση του Γιουν έχει αντισταθεί προσφέροντας ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια, εν μέσω επιφυλάξεων λόγω της επιρροής της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση