Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της «για ανθρωπιστικούς λόγους»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 20:10 Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα και την κόρη της «για ανθρωπιστικούς λόγους»

Η παλαιστινιακή οργάνωση δηλώνει ότι ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων

Μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε.

Η οργάνωση τονίζει ότι ακολουθεί τις προσπάθειες του Κατάρ «να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και τον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι».

Για την ώρα δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την πλευρά του Ισραήλ, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Δεν είναι γνωστά τα ονόματα των γυναικών, ενώ δεν υπάρχει και οπτικό υλικό.

Την Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τις οικογένειες 203 ατόμων (σε αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται και οι γυναίκες) που πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας. Στην πλειονότητά τους είναι Ισραηλινοί.

Οι αρχές τόνιζαν πάντως ότι ακόμη και αυτό ο αριθμός δεν είναι οριστικός γιατί ακόμη διερευνώνται πληροφορίες για πρόσωπα των οποίων η τύχη αγνοείται από μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση