Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Πάνω από 8.400 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 17:02 Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Πάνω από 8.400 οι νεκροί κι από τις δύο πλευρές

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως οι παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν

Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα των θυμάτων του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τον αριθμό πλέον να ξεπερνάει τα 8.400 άτομα. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το λεγόμενο υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από την Χαμάς, 7.028,Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς.  Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται 2.913 παιδιά., 1.709 γυναίκες και 397 ηλικιωμένοι. Οι ανεξάρτητοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τον αριθμό των θυμάτων που ανακοινώθηκαν από τη Γάζα. Επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα.

Το Ισραήλ από την πλευρά του έχει ανακοινώσει τουλάχιστον 1.400 νεκρούς. 

Η UNICEF ανέφερε πως τουλάχιστον 2.400 παιδιά σκοτώθηκαν στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς μέσα σε 18 ημέρες. Επίσης νερό, τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικές προμήθειες μετέφερε νέο κονβόι φορτηγών στη Γάζα. 

Το δε Ισραήλ ανέφερε σήμερα πως ο αριθμός των ομήρων ανέρχεται σε 224. 

Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Έκκληση για διαφυγή 

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να διαφύγουν προς νότο για λόγους ασφαλείας, αλλά πρόσθεσε πως οι παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς εμποδίζουν τους αμάχους να φύγουν.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ισραηλινό στρατό, ένας Παλαιστίνιος λέει πως άμαχοι πυροβολούνται από τη Χαμάς καθώς προσπαθούν να διαφύγουν. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία αυτή δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Εντούτοις τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι έχουν ήδη διαφύγει προς νότο, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ο ΟΗΕ αναφέρει πως 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπισθεί εξαιτίας των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Ο στρατός καλεί τον πληθυσμό εδώ και περίπου δύο εβδομάδες να μετακινηθεί προς νότο ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας ισραηλινής επίθεσης. Ο στρατός επιτίθεται σε στόχους στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας αφότου η Χαμάς κατέσφαξε στις 7 Οκτωβρίου ισραηλινούς αμάχους στη μεθοριακή περιοχή κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa και Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση