Είμαστε αισιόδοξοι για την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς σύντομα, λέει κορυφαίος διαπραγματευτής του Κατάρ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 19:54 Είμαστε αισιόδοξοι για την απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς σύντομα, λέει κορυφαίος διαπραγματευτής του Κατάρ

Μέχρι στιγμής, έχουν απελευθερωθεί μόνο τέσσερις όμηροι- Περισσότεροι από 200 από πολλές διαφορετικές χώρες παραμένουν αιχμάλωτοι μέσα στη Γάζα

Στα ύψη παραμένει η αγωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς. Εν μέσω του συγκρουσιακού κλίματος ανάμεσα στην ισλαμιστική οργάνωση και το Ισραήλ, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κατάρ μεταδίδουν ότι όλοι οι άμαχοι που κρατούνται στη Γάζα μπορούν να απελευθερωθούν μέσα σε λίγες ημέρες, αν υπάρξει κατάπαυση του πυρός. 

Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News, ο Dr Mohammed al Khulaifi, υφυπουργός Εξωτερικών, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις σημειώνουν πρόοδο.
«Είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, έχουν απελευθερωθεί μόνο τέσσερις όμηροι, μια Αμερικανίδα μητέρα, η κόρη της και δύο ηλικιωμένες Ισραηλινές.

Περισσότεροι από 200 από πολλές διαφορετικές χώρες παραμένουν αιχμάλωτοι μέσα στη Γάζα.

Ωστόσο, ο Καταριανός διαπραγματευτής τόνισε ότι είναι όλο και πιο αισιόδοξος για μια σημαντική κίνηση.

«Στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε όλους τους άμαχους. Παραμένουμε αισιόδοξοι» συμπλήρωσε. 

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προσπαθώντας να τους βγάλουμε όλους σύντομα και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέσα στις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε δε.

«Αν ο διαμεσολαβητής θέλει να επιτελέσει το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τότε πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο κατάπαυσης του πυρός. Πρέπει να μπούμε σε μια περίοδο όπου θα μπορούμε να μιλήσουμε λογικά και στις δύο πλευρές και να καταλήξουμε σε θετικές πρωτοβουλίες» τόνισε ωστόσο ο διαπραγματευτής.

Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε αναζωπύρωση, συμπεριλαμβανομένης μιας ισραηλινής χερσαίας επίθεσης, θα έθετε σε κίνδυνο τις εργασίες προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης ομήρων.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση