Νετανιάχου: Ο πόλεμος στη Γάζα θα είναι μακρύς - Θα εξαφανίσουμε τη Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 22:10 Νετανιάχου: Ο πόλεμος στη Γάζα θα είναι μακρύς - Θα εξαφανίσουμε τη Χαμάς

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δίνει συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ τονίζοντας ότι ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι μακρύς και ότι θα εξαφανίσουν τη Χαμάς. 

«Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του πολέμου… Θέλουμε να καταστρέψουμε τη στρατιωτική και κυβερνητική ικανότητα της Χαμάς και να επιστρέψουμε τα θύματα στα σπίτια τους», είπε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου από το Τελ Αβίβ.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο να βεβαιωθεί ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν το τίμημα για τη σφαγή» μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Ο πόλεμος μέσα στη Γάζα θα είναι μακρύς», πρόσθεσε ο Νετανιάχου και χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους κατηγορούν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.. «Αυτός είναι ο δεύτερος πόλεμος για την ανεξαρτησία μας. Θα σώσουμε τη χώρα μας. Θα πολεμήσουμε στον αέρα, στο έδαφος και θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», είπε. «Αυτή είναι η αποστολή της ζωής μου… στο όνομά σου και στο όνομα όλων», πρόσθεσε.

«Καλούμε τον άμαχο πληθυσμό, να πάει σε ασφαλή περιοχή» είπε ο Νετανιάχου, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να εκκενώσουν τη βόρεια περιοχή, καθώς το Ισραήλ επεκτείνει την χερσαία επιχείρησή του εκεί.

«Το Ιράν συμμετείχε στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου»

Συνέχισε απευθυνόμενος στους συμμάχους του Ισραήλ, λέγοντας: «Εάν το Ισραήλ δεν πρόκειται να κερδίσει σήμερα, θα είναι οι επόμενοι στον άξονα του κακού… Αυτή είναι η αρχή του πολέμου», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε αποτυχία το γεγονός ότι δεν αποκρούστηκε η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. «Η χερσαία επιχείρηση που επεκτείναμε…θα μας βοηθήσει σε αυτή την ιερή αποστολή», είπε για να προσθέσει… «Έχουμε δύο στόχους. Ο ένας είναι να καταστρέψουμε τη Χαμάς και ο δεύτερος να φέρουμε πίσω τους ομήρους».

«Πρέπει να κερδίσουμε τη Χαμάς για την ύπαρξή μας, αλλά επηρεάζει όλο τον δυτικό πολιτισμό», είπε ο Νετανιάχου και στη συνέχεια εξαπέλυσε μια «βόμβα» λέγοντας ότι «το Ιράν είναι ο άξονας του κακού» και ισχυρίστηκε ότι το Ιράν συμμετείχε στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Υποσχέθηκε επίσης στις οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια» για την απελευθέρωση αυτών των ανθρώπων.

Μια συλλογικότητα στην οποία μετέχουν οι οικογένειες των περίπου 220 ομήρων που κρατά η Χαμάς είχε ζητήσε να συναντηθεί με στελέχη του πολεμικού συμβουλίου. Τα μέλη της ήθελαν να ενημερωθούν για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχουν για τους ομήρους η χερσαία επιχείρηση που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής καθώς και οι βομβαρδισμοί στη Γάζα.

«Πρέπει να έχουμε υπομονή»

Μαζί με το Νετανιάχου βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκαλάντ και ο υπουργός πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ.

«Έχω πίστη στους… μαχητές και διοικητές, τις δυνάμεις, τη Μοσάντ και τους ανθρώπους της και όλα τα αμυντικά συστήματα. Μαζί, θα πετύχουμε… τη νίκη», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιοάβ Γκαλάντ.

«Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζουμε όλο το μέτωπο – το βόρειο, το κέντρο και το νότο», πρόσθεσε.

«Κάνουμε…προσπάθειες για να επιστρέψουν οι όμηροι  στη χώρα μας. Είναι μια πολύ περίπλοκη προσπάθεια. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα… Αυτή δεν είναι δευτερεύουσα αποστολή. Αυτό είναι εθνική προτεραιότητα. Δεν πρόκειται να είναι σύντομος πόλεμος. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος. Πρέπει να έχουμε υπομονή», πρόσθεσε. ήταν τα λόγια του Γκαλάντ. 

«Η Χαμάς θυσιάζει τους πολίτες, τους κατοίκους της Γάζας»

«Είναι εγκληματίες πολέμου που θυσιάζουν τους πολίτες, τους κατοίκους της Γάζας. Η Χαμάς τους έφερε την καταστροφή. Οι επιχειρήσεις θα κρατήσουν πολύ. Ο λαός του Ισραήλ είναι έτοιμος… Κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει… Με τη βοήθεια του Θεού, θα πολεμήσουμε, θα νικήσουμε», είπε.» είπε από την πλευρά του ο υπουργός πολεμικού γραφείου Μπένι Γκαντζ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση