Ήρθαν τα Χριστούγεννα στο Παρίσι - Φωταγωγήθηκαν τα Ηλύσια Πεδία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 14:54 Ήρθαν τα Χριστούγεννα στο Παρίσι - Φωταγωγήθηκαν τα Ηλύσια Πεδία (φωτο: getty images)

Ξεκίνησε και επίσημα η εορταστική περίοδος.

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς ξεκίνησαν ήδη να μπαίνουν μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και το Παρίσι.

Το βράδυ της Κυριακής, σε μία φαντασμαγορική τελετή γεμάτη κόσμο, ο δήμαρχος του Παρισιού άναψε τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στα Ηλύσια Πεδία, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατανάλωση ενέργειας, εξαιτίας του εντυπωσιακού στολισμού, αναφέροντας ότι έχουν αλλάξει σχεδόν εντελώς τον εξοπλισμό, προκειμένου να μειωθεί η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για την φωταγώγηση.

«Η κατανάλωση ενέργειας των φώτων στα Ηλύσια Πεδία ισοδυναμεί με την κατανάλωση σε ένα διαμέρισμα με τέσσερα άτομα. Από το 2007, καταφέραμε να μειώσουμε τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 98%, αλλάζοντας διαδικασίες, εξοπλισμό και προμηθευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγές: AFP News Agency, Dialogue Chine-France

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση