Πώς η Μαρία Κάλλας συνδέεται και "εγκαινιάζει" το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 11:11 Πώς η Μαρία Κάλλας συνδέεται και "εγκαινιάζει" το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας θα φιλοξενήσει συναυλία και είναι ιδιαίτερα σημαντικό και συμβολικό το γεγονός πως αυτή συνδέεται με τη Μαρία Κάλλας.

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και το μουσικό σχήμα DUO SOPIANO θα λάβει χώρα στο Γεφύρι της Άρτας, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας, αλλά και μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για τα 100 Χρόνια από τη Γέννηση της μεγάλης ντίβας της Όπερας Μαρία Κάλλας.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «2023 - Έτος Μαρία Κάλλας», η πόλη της Άρτας θα τιμήσει την κορυφαία Ελληνίδα Υψίφωνο συνδέοντας τη διεθνή διάσταση της σπουδαίας καριέρας της με το θρυλικό Γεφύρι της Άρτας.

Η βραδιά Όπερας θα ξεκινήσει από το Γεφύρι της Άρτας με τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο να ερμηνεύει άριες bel canto, που έχει τραγουδήσει η αείμνηστη Μαρία Κάλλας καθώς και πιανιστικά αποσπάσματα από την ρομαντική κυρίως περίοδο. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η άρια από την Όπερα «Πρωτομάστορας» του Μανώλη Καλομοίρη που γράφτηκε για το Γεφύρι.

Η βραδιά θα συνεχιστεί στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Σκουφάς” με την συνοδεία του μουσικού σχήματος DUO SOPIANO που αποτελούνται από την σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου και τον πιανίστα Neville Jason Fahy.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, John Field, Frédéric Chopin, Giuseppe Verdi.

Εν όψει και των εγκαινίων του Μουσείου Μαρία Κάλλας στην Αθήνα στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για την Άρτα, αλλά και για όλη την Ελλάδα εφόσον συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας.

Σημειώστε πως την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.30 θα γίνει η παράδοση των αντικειμένων που τα τελευταία 25 χρόνια έχει συλλέξει η Πρόεδρος Λιάνα Σκουρλή και ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας, τα οποία θα παραδοθούν στο Μουσείο Μαρία Κάλλας. Από άλλους δωρητές φίλους θα δοθεί ένα φουλάρι του HERMES (les fleurs de l Opera ) δωρο της κας Julie Abadie Ελληνίδας σχεδιάστριας του Hermes. Eπισης μια μπρούτζινη προτομή της Μαριας Καλλας (80χ20χ20 εκ} από τον Γλύπτη Κάρολο Καμπελόπουλο φίλο της της ντιβας. O γνωστος γλυπτης Νικος ΦΛΩΡΟΣ ετοιμαζει με την γνωστη τεχνικη του, πορτραιτο της ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ, αλλα για τα εγκαίνια στελνει με χρησιδάνειο ενα πορτραιτο διαστασεων 180 Χ 125 εκατοστών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 20:00 (Γεφύρι της Άρτας) 21:00 (Αίθουσα “Σκουφάς”)
Είσοδος δωρεάν
Απαγγελία Φραντζέσκος Γκιρκόγλου
Την παρουσίαση της βραδιάς Όπερας θα κάνει ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης.
Η βραδιά διοργανώνεται από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογος Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ», τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας (Maria Callas Greek Society) και τον Δήμο Άρτας.
Πληροφορίες για τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κόλλας και τους σκοπούς του: https://mariacallas.network/

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση