Στερεά: Εσείς ξέρετε το Φαράγγι της Τρύπας 'Οσκλιανης;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 14:10 Στερεά: Εσείς ξέρετε το Φαράγγι της Τρύπας 'Οσκλιανης;

Μπορεί πολλοί να θεωρούν το Πανταβρέχει στον Κρικελλοπόταμο ως ένα τοπόσημο της Ευρυτανίας, πόσοι όμως από εμάς έχουμε ακούσει το Φαράγγι της Τρύπας 'Οσκλιανης στον Αγραφιώτη ποταμό;

Έναν τόπο απαράμιλλης, άγριας ομορφιάς που μας σύστησε σήμερα ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, μέσω ανάρτησης του για τις εργασίες που εκτελούνται για τη συντήρηση και την ανάδειξή του. 

"Η καλή είδηση της ημέρας" γράφει, ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Αγράφων εξηγώντας πως «μετά την βελτίωση του μονοπατιού του φαραγγιού των Επινιανών, που έγινε ανάθεση και ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, από χθες συνεργεία του Δήμου Αγράφων, με επιβλέποντα τον Αντιδήμαρχο Ηλία Μάκα, έχουν ήδη ξεκινήσει και δουλεύουνε για να φτιάξουν το μονοπάτι της 'Οσκλιανης, ενός πανέμορφου τόπου και αρκετά ταλαιπωρημένου».

Για να φτάσουμε σ' αυτό το, μάλλον, άγνωστο στους περισσότερους μοναδικό τοπίο, θα ακολουθήσουμε το δρόμο για τα Άγραφα και τέσσερα χιλιόμετρα πριν το χωριό θα στρίψουμε με κατεύθυνση προς τα Επινιανά και ακολουθώντας το μονοπάτι θα βρούμε το φαράγγι με τους εντυπωσιακούς μικρούς καταρράκτες. 

Διαβάστε πως περιγράφει ο Δήμαρχος το μοναδικό αυτό τοπίο:

«Γύρω του ορθώνονται μεγάλοι κάθετοι βράχοι με πολύχρωμα εντυπωσιακά πετρώματα ενώ τα νερά που τρέχουν από ψηλά σχηματίζουν μεγάλα και μικρότερα καταρρακτάκια και μία ήρεμη λιμνούλα ακριβώς μπροστά από τα βράχια. 'Ενα υπέροχο, ονειρεμένο σημείο της μάνας φύσης των Αγράφων με πανύψηλα υδροχαρή φυτά και παραμυθένια ανέγγιχτη ομορφιά που καλεί όλους να επισκεφτούν αυτήν την ήσυχη ειρηνική γωνιά και ο Δήμος Αγράφων δουλεύει συνεχώς να κάνει την πρόσβαση σε αυτόν τον τόπο πιο εύκολη κι έτσι να έχουν τη δυνατότητα όλοι να θαυμάσουν από κοντά αυτόν τον θεόμορφο τόπο».

Όπως διαβεβαιώνει τους λάτρεις των Ευρυτανικών βουνών ο Δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης, σε περίπου δέκα ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και θα μπορούμε να φτάνουμε με ασφάλεια στο Φαράγγι της Τρύπας 'Οσκλιανης του Αγραφιώτη ποταμού.

Δείτε το βίντεο των Ευρυτανικων Νέων:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση