«Στολίζω την πόλη μου»: Δράση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 11:45 «Στολίζω την πόλη μου»: Δράση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στόλισαν με χειροποίητα στολίδια, δύο Χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Το δελτίο τύπου:

«Στολίζω την πόλη μου» ονομάσαμε τη δράση και βάλαμε ένα λιθαράκι ώστε να την κάνουμε πιο όμορφη. Έτσι, αφού πήραμε την άδεια από τον Δήμο, μεταβήκαμε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και «υιοθετήσαμε» δύο δεντράκια στολίζοντάς τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας στις τάξεις. Ξεκινήσαμε να τα φτιάχνουμε, λίγο νωρίς, αρχές Δεκέμβρη, αλλά ο επιπλέον χρόνος ήταν αναγκαίος ώστε να πετύχουμε δύο πράγματα: να τα δημιουργήσουν μόνοι τους οι μαθητές μας, αλλά και να μη χαθεί χρόνος από τα υπόλοιπα μαθήματα.

Και στο τέλος, δε γινόταν να φύγουμε από τον χώρο αν δε ρίχναμε κι εμείς τις γυροβολιές μας, σε πιο παραδοσιακό τρόπο, χορεύοντας τα κάλαντα της Ηπείρου, το «Ελάτε δω γειτόνισσες». Και μη νομίζετε ότι θα τα αφήσουμε εκεί για πάντα. Μετά τα Χριστούγεννα, θα πάμε να ξεστολίσουμε, όπως κάνουμε και στα σπίτια μας. Άλλωστε, η Λαμία είναι το σπίτι μας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την ένθερμη αποδοχή της δράσης και τους ευχαριστούμε, επειδή στο τέλος αυτό που μας θύμισαν είναι ότι την ομορφιά και τη ζέστη μπορεί να τη βιώσει και μία οικογένεια που ζει σε ένα μικρό, ισόγειο σπιτάκι και όχι απαραίτητα σε ένα πολυτελές πολυώροφο μέγαρο. Να είστε βέβαιοι λοιπόν ότι φύγαμε από τον χώρο με ένα συναίσθημα νοσταλγίας από τα δικά μας παιδικά χρόνια, τότε που τα στολίδια ήταν φτιαγμένα με αγάπη και όχι με πλούτο. Άλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα των Χριστουγέννων: όχι τα φανταχτερά και πανάκριβα παιχνίδια, αλλά η προσφορά, η ταπεινότητα, η μεγαλοψυχία.

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.

Δείτε βίντεο από τη δράση:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση