Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Υπόμνημα στον πρωθυπουργό για το τέλος του 2%

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 11:49 Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Υπόμνημα στον πρωθυπουργό για το τέλος του 2%

Τι ζητάει με ειδική νομοθετική ρύθμιση…

Το μεγάλο πρόβλημα με το δημοτικό τέλος του 2% που ταλανίζει πολλές επιχειρήσεις στη Φθιώτιδα, έθεσε με υπόμνημά του στο πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λαμία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Κυρίτσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, κατά τα οικονομικά  έτη 2008 και  2009 εγγράφηκαν στους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου Λαμίας, οφειλές από το δημοτικό τέλος 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων των οικονομικών χρήσεων 2003, 2004, 2005 και 2006 καθώς και της οικονομικής χρήσης 2007 αντίστοιχα, για το σύνολο  των επιχειρήσεων που υπάγονται στις σχετικές κατηγορίες και υποχρεούνται στην καταβολή του.

Το σύνολο των επισιτιστικών επιχειρήσεων της πόλης καλείται να καταβάλει υπέρογκα ποσά, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί με τις τεράστιες προσαυξήσεις από τον χρόνο επιβολής τους  και  είναι  βέβαιο ότι ουδείς επαγγελματίας δύναται στην παρούσα οικονομική συγκυρία να διαχειριστεί και να εξοφλήσει τις τεράστιες αυτές οφειλές, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν  το σύνολο των επιχειρήσεων σε λουκέτο και ολόκληρη την περιοχή σε οικονομικό μαρασμό.

Για τους λόγους αυτούς, μέσω του υπομνήματος, ζητείται με ειδική νομοθετική ρύθμιση: α) να διαγραφούν όλες οι προσαυξήσεις επί των οφειλομένων ποσών για το δημοτικό τέλος 2% των οικονομικών χρήσεων 2003-2007 και β)  να μειωθούν οι οφειλές  σε ποσοστό 0,5%  επί των ακαθαρίστων εσόδων, όπως το τέλος αυτό ισχύει σήμερα, καθοριζομένου ταυτόχρονα μεγάλου αριθμού δόσεων για την εξόφλησή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com