Λαμία: «Πάμε μαζί» στον αγώνα για τη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 08:25 Λαμία: «Πάμε μαζί» στον αγώνα για τη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δράση ενημέρωσης και συναυλία κατά των ναρκωτικών από το Δήμο Λαμιέων και τους φορείς ενάντια στις εξαρτήσεις.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών,  ο Δήμος Λαμιέων συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για το πώς μπορούμε να κάνουμε τα  τοξικοεξαρτημένα άτομα να νοιώσουν την αποδοχή μας  που είναι και η απαραίτητη ψυχολογική ώθηση που χρειάζονται ώστε να κάνουν  το επόμενο καθοριστικό βήμα για τη ζωή τους, δηλαδή την οριστική απεξάρτηση και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν στην Πλατεία Πάρκου ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε Φθιώτιδας, την ΤΟΜΥ Λαμίας και την Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας με  ενημερωτικό περίπτερο για θεραπευτικά προγράμματα από τις ουσιοεξαρτήσεις και με μια συναυλία «ελπίδα» για τον απεγκλωβισμό από τη δίνη των ναρκωτικών.

Η  συναυλία με την οποία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση έγινε με την εθελοντική συμμετοχή των συγκροτημάτων AVATAR THE BAND, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και το «Τέχνης Έργον» - Ωδείο Opus Arte.

Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και εξαρτήσεις πρέπει να αλλάξουμε την οπτική μας απέναντι σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, να υποστηρίξουμε την επανένταξη τους στην κοινωνία και  να στείλουμε το μήνυμα της ισχυρής θέλησης για ζωή νικώντας τις φοβίες, τις προκαταλήψεις αλλά και τα κοινωνικά «στεγανά» του προβλήματος των ουσιοεξαρτήσεων σε έναν αγώνα που θα έχει μόνο «νικητές», μίλησε ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος ο οποίος με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό, παρέστησαν στην εκδήλωση.

Στην πλατεία Πάρκου βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για να δηλώσει συμπαραστάτης στους συνανθρώπους μας που δίνουν αγώνα για τη ζωή τους, αλλά και στους φορείς που προσφέρουν σπουδαίο έργο βοηθώντας εξαρτημένα άτομα να απεξαρτηθούν και να επανέλθουν ομαλά στην κοινωνία.

Μάλιστα ο Φθιώτιδος Συμέων κρατούσε το δικό του σύνθημα που έγραφε: «Αγαπώ τη ζωή, γιατί αυτή πρώτη με αγάπησε...»

 

Δείτε βίντεο:

 

Δείτε και φωτογραφίες από τη δράση που έγινε το απόγευμα της παρασκευής στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση