Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης της ΕΕΑΑ στο 2ο Διήμερο Παιδικό Φεστιβάλ της Θήβας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαΐου 2023 13:13 Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης της ΕΕΑΑ στο 2ο Διήμερο Παιδικό Φεστιβάλ της Θήβας (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο & την Κυριακή 6-7 Μαΐου 2023, το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας, που διοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων & Αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, κος Γεώργιος Αναστασίου, τονίζοντας με την παρουσία του τη στήριξη του ΦοΔΣΑ στο νέο αυτό θεσμό του παιδικού φεστιβάλ στην πόλη της Θήβας.

Συγκεκριμένα, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ & η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ενίσχυσαν τις παραπάνω δράσεις διαθέτοντας το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προώθησης των δράσεων κυκλικής οικονομίας, διαλογής στην πηγή και κάθε άλλης πρακτικής φιλικής προς το περιβάλλον.

Το άλσος της Αγίας Τριάδος πλημμύρισε με παιδιά διαφόρων ηλικιών αλλά και ‘’μεγάλους’’ που γνώρισαν την αξία της ανακύκλωσης και έμαθαν με βιωματικό τρόπο πρακτικές συμβουλές για τη διαδικασία, μέσα από το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» το οποίο περιλαμβάνει διάφορα διαδραστικά παιχνίδια (φιδάκι, στόχος, μπάσκετ, ψάρεμα, bowling, παζλ, τσουβαλοδρομίες κ.ά.).

Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους πολίτες και ειδικά από τα παιδιά τα οποία αποτελούν τους «μελλοντικούς πολίτες». Βασικός στόχος είναι η δράση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει την περιβαλλοντική του ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσει τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους του.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση