Στο έλεος του Πηνειού η Λάρισα - Τα χωριά της Θεσσαλίας βουλιάζουν το ένα μετά το άλλο - 11 οι νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 23:29 Στο έλεος του Πηνειού η Λάρισα - Τα χωριά της Θεσσαλίας βουλιάζουν το ένα μετά το άλλο - 11 οι νεκροί

Με τις περιοχές της Λάρισας να «παραδίδονται» η μία μετά την άλλη στα νερά του Πηνειού, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, εξαντλημένοι πια, περνούν ακόμα μία δύσκολη νύχτα, από τα ανελέητα χτυπήματα της κακοκαιρίας Daniel.

Όσο οι ώρες περνούν, οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι όλο και λιγοστεύουν. Δυστυχώς κάποιοι περνούν από τη λίστα με τους αγνοούμενους, σε αυτή των νεκρών. Αυτό συνέβη το απόγευμα που βρέθηκε το άψυχο σώμα του 77χρονου που είχε χαθεί από το Πήλιο, μέσα στην κακοκαιρία. Ο άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στην Εύβοια…

Οι διασωθέντες περνούν το βράδυ σε κάποιο από τα γυμναστήρια και τα σχολεία που έχουν μετατραπεί σε καταφύγια ενώ όσοι έχουν μείνει πίσω, στα πλημμυρισμένα χωριά, απλώς κάνουν κουράγιο… Είναι αντιμέτωποι πια και με ασθένειες από το νερό της πλημμύρας.

 

 

Τα μηνύματα του 112 «σκάνε» το ένα μετά το άλλο σε περιοχές της Θεσσαλίας, που πλημμυρίζουν και χάνονται κάτω από το νερό και τη λάσπη.

Δείτε εδώ ποιοι δρόμοι έχουν κοπεί στη Θεσσαλία και είναι αδύνατη η πρόσβαση

Μετά τις 22.30 το βράδυ το 112 ήχησε στην περιοχή Νάματα: «Απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Γλαύκης λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

Στο Πήλιο, ο παράδεισος του βουνού των Κενταύρων έχει μετατραπεί σε κόλαση. Σπίτια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν ενώ άλλα έχουν παρασυρθεί από το νερό.

 

 

Στα Ποτιστικά, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμα το ζευγάρι των Αυστριακών που αγνοείται. Μαζί με το ζευγάρι, συνολικά άλλα τέσσερα άτομα θεωρούνται αγνοούμενα και αναζητούνται. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δίχως αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών. Οι διασώστες φτάνουν με βάρκες και ελικόπτερα στα βυθισμένα χωριά και παραλαμβάνουν κόσμο. Ανθρώπους που έμειναν για μέρες εγκλωβισμένοι. Πολλοί χωρίς νερό και φαγητό.

 

 

Πυροσβεστική: 3.443 διασώσεις – 7.702 κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Συνολικά 3.443 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν γίνει από τις 7:00 το πρωί της Τρίτης 5/9 έως το Σάββατο 9/9 στις 20:00 το βράδυ, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.702 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Τα μεγάλα Καλύβια βυθισμένα στη λάσπη – REUTERS/Giannis Floulis

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έγιναν 5.442 κλήσεις, στην Στερεά Ελλάδα 923 κλήσεις, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 40 κλήσεις, στην Πελοπόννησο 147 κλήσεις, στην Αττική 1.150 κλήσεις.

Επίσης, από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο έγιναν συνολικά 767 διασώσεις από εναέρια μέσα που διέθεσε το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελβετία μέσω διμερών συμφωνιών, το ΛΣ-ΕΛΤΑΚ, η ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ιδιωτικό ελικόπτερο που έχει διαθέσει η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.

Κατεστραμμένη εκκλησία στο χωριό Παλαμάς – REUTERS

Ταυτόχρονα, τα εναέρια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι το τελευταίο φως μετέφεραν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, ενώ τα επίγεια μέσα συνεχίζουν τις ίδιες ενέργειες, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση