Φθιώτιδα: Ανεβαίνει σημαντικά η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 08:22 Φθιώτιδα: Ανεβαίνει σημαντικά η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή

«Χαμηλές πτήσεις» για τον υδράργυρο το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου. Έρχεται νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο…

Σαφώς βελτιωμένος παρουσιάζεται ο καιρός σε όλη τη χώρα αν και στη Βόρεια Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, σημειώθηκε ισχυρός παγετός.

Ενδεικτικό είναι ότι 117 σταθμοί από τους 497 ενεργούς του δικτύου του meteo.gr, κατέγραψαν και πάλι αρνητικές θερμοκρασίες. Ακόμη 4 έδειξαν ακριβώς «μηδέν» το πρωί της Τετάρτης, ενώ γύρω στο μηδέν ήταν σε ακόμη 30 περιοχές!

Δείτε τον πίνακα με τις οκτώ χαμηλότερες:

Οι «συνήθεις ύποπτες» περιοχές της Στερεάς Ελλάδας είχαν και πάλι παγωνιά το πρωί, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να σημειώνεται στο Λιβάδι Παρνασσού -4,7ο C. Στα Βαθιά Λογγά Φθιώτιδας ήταν η αμέσως χαμηλότερη και συγκεκριμένα -3,3ο.

Για αλλαγή όμως ας δούμε που σημειώθηκαν οι υψηλότερες - χαμηλές στη χώρα και την περιοχή μας αντίστοιχα, καθώς για το επόμενο 4ημερο πρέπει να συνηθίσουμε σε θερμοκρασίες… ασυνήθιστες για την εποχή.

Έτσι, στην Ίο ο υδράργυρος δεν έπεσε κάτω από 14,2 βαθμούς, ενώ ήδη στα νησιά μας έχουμε 18αρια.

Στην Στερεά η υψηλότερη χαμηλή καταγράφηκε στη Σκύρο με 10,3ο, αν όμως κοιτάξουμε στην ηπειρωτική χώρα, το πιο «ζεστό» πρωινό ήταν στο Γαλαξίδι με 9,4ο.

Στη Λαμία το meteo.gr κατέγραψε θερμοκρασία 6,7ο στις 04:30’ τα ξημερώματα, ενώ το θερμόμετρο στο σταθμό του 1ου ΕΠΑΛ που επίσης παρακολουθούμε, στις 06:10’ το πρωί έδειχνε μόλις 3 βαθμούς.

Τις επόμενες ημέρες και ειδικότερα από Τρίτη 16 έως Παρασκευή 19 Ιανουαρίου ο καιρός το μεσημέρι θα γίνεται ανοιξιάτικος με θερμοκρασίες στους 18 και τοπικά 20 και 21 βαθμούς Κελσίου, όπως στη Λαμία (μικρή απόκλιση την Τετάρτη). Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου αναμένονται βροχές και κατακόρυφη πτώση και πάλι της θερμοκρασίας ειδικά την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι την Κυριακή λίγο πριν το μεσημέρι, τα ευρωπαϊκά μοντέλα πρόβλεψης δίνουν πολύ έντονη χιονόπτωση κατά μήκος της κορυφογραμμής από την Πίνδο μέχρι τον Παρνασσό και συγχρόνως στην Όθρυ. Για το υψόμετρο που θα πέσει χιόνι ακόμη δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη, πάντως τα βουνά μας είναι βέβαιο ότι θα δεχτούν φρέσκο χιόνι προς χάρη των φαν των χειμερινών σπορ αλλά και για να γεμίσουν οι πολύτιμοι ταμιευτήρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση