Συλλαλητήριο σήμερα στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας – Η συνέχεια στο μπλόκο του Πλατυκάμπου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 10:03 Συλλαλητήριο σήμερα στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας – Η συνέχεια στο μπλόκο του Πλατυκάμπου

«Οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν, αν δεν υπάρξουν λύσεις» διαμηνύουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, που επιδιώκουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κι ετοιμάζονται να ενισχύσουν με τα τρακτέρ τους από τη Λάρισα το μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η χθεσινή «απόβαση» των αγροτών που έγινε με πάνω από 150 τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας ήταν ξεκάθαρο μήνυμα της κλιμάκωσης του αγώνα τους, με το 24ωρο συλλαλητήριο να ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι στις 12, όπου στην Κεντρική Πλατεία θα υπάρξει ενημέρωση των αιτημάτων τους προς τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής κι ένα κάλεσμα στήριξης στον αγώνα τους.

Στο κέντρο της Λάρισας βρέθηκαν οχήματα από 28 χωριά με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να αγωνιούν για το μέλλον τους. Το κόστος παραγωγής, η νέα ΚΑΠ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και στη Θεσσαλία, οι καταστροφές που άφησε πίσω η κακοκαιρία «Daniel», τους έχει φέρει σε μία κατάσταση απόγνωσης. Συγχρόνως, βλέπουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποίηση τις δεσμεύσεις της αν και δηλώνει «ανοιχτή» για διάλογο.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Την στιγμή που ολοκληρωνόταν η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες αργά το απόγευμα της Κυριακής «ζέσταιναν» τις μηχανές των τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία.

Στη σύσκεψη έγινε επισκόπηση των συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τα συναρμόδια υπουργεία ενώ κατέστη σαφές ότι η πόρτα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή. «Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα», είναι το μήνυμα που εστάλη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δυναμώνουν τα μπλόκα στη Θεσσαλία

Μετά την ολοκλήρωση του αγροτικού συλλαλητηρίου, τα τρακτέρ θα πάρουν το δρόμο προς τον Πλατύκαμπο, εκεί όπου στον κόμβο και δίπλα από την Εθνική Οδό βρίσκονται οχήματα από την περασμένη Τετάρτη. Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μπλόκο όπου θα απαρτίζεται από οχήματα από όλη την Π.Ε. Λάρισας που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μπορεί και να ξεπεράσουν τα 500 τρακτέρ.

Ίδια όμως αναμένεται να είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα μπλόκα σε όλη τη Θεσσαλία, με τους αγρότες που δεν είχαν βγει τις πρώτες μέρες να ακολουθούν τώρα στο νέο κάλεσμα.

Έτσι για ακόμα μία φορά θα είναι δυναμική η παρουσία στον Ε65 στην Καρδίτσα, όπου συμμετέχουν πέρα από τους αγρότες της περιοχής και αυτοί από τα Φάρσαλα. Στη Μαγνησία παραμένουν τα τρακτέρ στο μπλόκο του Αλμυρού, ενώ περισσότερα από 30 οχήματα αναμένεται να βγουν στον Ριζόμυλο, ενώ παραταγμένα οχήματα βρίσκονται και στα Τρίκαλα στο μπλόκο στο Ζάρκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση