Απεργούν την Πέμπτη οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 11:18 Απεργούν την Πέμπτη οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΣΔΕΠ κατά της κατάθεσης σχεδίου νόμου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων….

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου που προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

Η απεργία προκηρύχθηκε στο πλαίσιο:

- της ομόφωνης απόφασης της ΠΟΣΔΕΠ ενάντια στην αντισυνταγματική πρόθεση της κυβέρνησης για κατάθεση σχεδίου νόμου που περιλαμβάνει ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και

- της ομόφωνης απόφασης της ΠΟΣΔΕΠ υπεράσπισης του δικαιώματος των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντος τους,

Στην ίδια γραμμή, για όσα Τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, στηρίζει την αντίθεσή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης, και παράλληλα, προτείνει να αξιοποιηθούν κατά περίπτωση οι προκηρυσσόμενες από την ΠΟΣΔΕΠ επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Θεμιστοκλής Λαζαρίδης και ο Γ. Γραμματέας Σωτήρης Τασουλής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση