Δύο ακόμη περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 14:36 Δύο ακόμη περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας

Παραμένουν μόνο άνδρες οι ασθενείς…

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας από την έναρξη της καταγραφής και μέχρι 7 Οκτωβρίου, ανέρχεται πλέον σε 82, από 80 την προηγούμενη εβδομάδα, με την έκθεση να καταγράφει και πάλι ΜΟΝΟ άνδρες, ηλικίας 19 έως 61 ετών και διάμεση ηλικία τα 37 έτη, εκ των οποίων 23 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (28%).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Το Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.833 κρούσματα της νόσου σε 44 διαφορετικές χώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση