• Εκτύπωση

Τέλος στη δράση αδίστακτης συμμορίας κακοποιών...


Ληστεία μετά φόνου και σωρεία ληστειών σε Φθιώτιδα και Κορινθία, είχαν διαπράξει τα μέλη 7μελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών - Εξιχνιάστηκαν είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και κλοπών - Συνέλαβαν τους τρεις, αναζητούν και τους τέσσερις της συμμορίας...

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε ανθρωποκτονία ημεδαπού και σωρεία ενόπλων ληστειών και κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εγκληματική οργάνωση, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού, που έγινε την 18-6-2012 στον Πύργο Κορινθίας κατά τη διάρκεια ληστείας καθώς και συνολικά είκοσι τρεις (23) περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και κλοπών, σε οικίες, εξοχικές κατοικίες και αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Φθιώτιδας.

Το Σάββατο (8-9-2012) στο Κιάτο Κορινθίας, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 28 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Η σύλληψη τους έγινε ύστερα από εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, συμπεριλαμβάνει ακόμα τρεις (3) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 31, 23 και 25 ετών, καθώς και ακόμη ένα άτομο, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε οικίες ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απρίλιου, έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας δεκατρείς (13) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε οικίες και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, σε εξοχικές κατοικίες και όχημα.

Σε μία από αυτές, την 18-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι όπου διέμενε 82χρονος ημεδαπός, μαζί με την 92χρονη σύζυγο του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον 82χρονο, χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, που βρήκαν μέσα στο σπίτι, ενώ με την χρήση σωματική βίας, τραυμάτισαν και την 92χρονη γυναίκα του. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν χρυσαφικά-κοσμήματα, το κυνηγετικό όπλο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που πήραν από την οικία των παθόντων. Ο 82χρονος υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, εντός της οικίας. 

Επιπλέον, από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν επίσης διαπράξει, ακόμα έξι (6) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει χρηματικά ποσά χρυσαφικά και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -73.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Ανακριτή Κορίνθου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναζητούνται.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2023 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB