Η ψηλότερη δρακόλιμνη της Ελλάδας είναι βγαλμένη από τον κόσμο του House of the Dragon

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 11:15 Η ψηλότερη δρακόλιμνη της Ελλάδας είναι βγαλμένη από τον κόσμο του House of the Dragon

Μπορεί ελάχιστοι να γνωρίζουν την αλπική λίμνη Γκιστόβα στο όρος Γράμμος, όμως η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της χώρας.

Το Game of Thrones αρχικά και στη συνέχεια το House of Dragon οφείλουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στους δράκους της οικογένειας Targaryen. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Eιδικά δε το δεύτερο βασίζεται αποκλειστικά στην ιστορία του συγκεκριμένου οίκου του Westeros και τη σχέση του με τα θρυλικά αυτά πλάσματα.

Μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν δράκοι, αλλά υπάρχουν μέρη στα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο και να χαλαρώσουν. Ένα από αυτά μάλιστα βρίσκεται στα μέρη μας και πιο συγκεκριμένα στο όρος Γράμμος στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο λόγος για την αλπική δρακόλιμνη Γκιστόβα, τη ψηλότερη και μεγαλύτερη αλπική λίμνη των ελληνικών βουνών. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.353 μέτρων, στον Δήμο Νεστορίου του Νομού Καστοριάς και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας.

@farawayfarers Να ξυπνάς στην υψηλότερη αλπική λίμνη της Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση