Νοσοκομείο Λαμίας: Γέμισε και πάλι η ΜΕΘ Κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 15:45 Νοσοκομείο Λαμίας: Γέμισε και πάλι η ΜΕΘ Κορωνοϊού

Παραμένει πρώτο σε αριθμό νοσηλευομένων με covid σε όλη την 5η ΥΠΕ…

Ιδιαίτερα άσχημα ήταν τα νούμερα που κατέγραψαν οι δύο τελευταίες εβδομαδιαίες εκθέσεις του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στη Στερεά Ελλάδα και τη Φθιώτιδα ειδικότερα.

Οι σχεδόν 6.500 μολύνσεις - σε 14 ημέρες - έδειξαν ιδιαίτερη επιβάρυνση στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας.

Ειδικά όμως για τη Φθιώτιδα οι τελευταίες 973 νέες μολύνσεις αντιστοιχούν σε 707 περίπου κρούσματα ανά 100.000 πολίτες, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα ήταν στις 810, που είναι πολύ μακριά από κάθε άλλη περιφερειακή ενότητα σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία. Για να είμαστε πιο ακριβείς για αυτή την εβδομάδα βρισκόμαστε στην 4η θέση από όλη τη χώρα πίσω μόνο από Τήνο, Αχαΐα και Μύκονο, ενώ το προηγούμενο 7ημερο είχαμε την 1η θέση!

Γέμισε ΜΕΘ και Κλινική

Δυστυχώς τα συγκεκριμένα νούμερα αποτυπώθηκαν και στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Την προηγούμενη Πέμπτη (10/11) γέμισε στην κυριολεξία η Κλινική covid με 33 ασθενείς, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο (12/11) γέμισε και η ΜΕΘ Κορωνοϊού (6 ασθενείς)!  

Αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι είναι 23 (19 στην Κλινική και 4 στη ΜΕΘ), δυστυχώς όμως εκτός από τα εξιτήρια είχαμε και τρεις θανάτους, ανεβάζοντας τις απώλειες από κορωνοϊό μέσα στο μήνα στις έξι (6).

Ακόμη κι έτσι όμως το Νοσοκομείο Λαμίας παραμένει το νοσηλευτικό ίδρυμα με τους περισσότερους ασθενείς σε ολόκληρη την 5η ΥΠΕ και μάλιστα από τα σοβαρά περιστατικά τα μισά βρίσκονται στην Εντατική της Λαμίας!

Αυτή η θλιβερή πρωτιά μάλιστα μας ακολουθεί δυστυχώς εδώ και έναν μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση