Βοιωτία: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 10:01 Βοιωτία: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου

Αναμένεται να υποστηρίξει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε τη στιγμή που ο 17χρονος προσπάθησε να του το πάρει.

πολογείται σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Θηβών ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου, έπειτα από καταδίωξη στη Βοιωτία.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποστηρίξει ότι έγινε απόπειρα αρπαγής του όπλου του από τον 17χρονο, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον νεαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση προστέθηκε στη δικογραφία που θα κατατεθεί στη Δικαιοσύνη. Κατά τον έλεγχο που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο 17χρονος προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από τον αστυνομικό.

Με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, η βολίδα προκάλεσε αρχικά ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και κατέληξε στην αριστερή τραχηλική χώρα, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 17χρονο Χρήστο.

Επεισόδια και συλλήψεις

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ, μετά το πέρας της πορείας για τον θάνατο του 17χρονου από αστυνομικά πυρά στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Για την επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον εννέα ατόμων. Τα άτομα εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση και κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση και προσήχθησαν.

Ένας 20χρονος ημεδαπός συνελήφθη και θα οδηγηθεί με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Λίγο μετά τις 21:15, ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στην πορεία για τον θάνατο του 17χρονου, μετά το τέλος της πορείας εισήλθε στο campus του ΑΠΘ και επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών με πέτρες και πυρσούς.

Άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά πέταξαν βόμβες μολότοφ, πυρσούς και πέτρες στη στατική διμοιρία των ΜΑΤ, με αυτούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.

Επεισόδια ξέσπασαν χθες και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, όπου δεκάδες Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους και πετούν αντικείμενα σε αστυνομικούς. Παράλληλα, επιθέσεις με πέτρες εναντίον αστυνομικών σημειώθηκαν και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου, στο Μενίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση