Ανακοινώσεις και από Σταϊκούρα μετά τον Μητσοτάκη: Έρχεται νέο οικονομικό πακέτο πάνω από 4 δισ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 10:00 Ανακοινώσεις και από Σταϊκούρα μετά τον Μητσοτάκη: Έρχεται νέο οικονομικό πακέτο πάνω από 4 δισ. ευρώ

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού το οικονομικό επιτελείο θα γνωστοποιήσει την επέκταση των μέτρων στήριξης.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός ανακοινώνει το κλείσιμο της χώρας και λίγο αργότερα το οικονομικό επιτελείο θα γνωστοποιήσει την επέκταση των μέτρων στήριξης.

Τα 2,3 δις. ευρώ που ανακοινώθηκαν το Σάββατο, θα "επεκταθούν, θα διευρυνθούν, θα εμπλουτιστούν και θα ενισχυθούν" όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν γνωστοποίησε το ακριβές νούμερο, αλλά εκτιμάται ότι το πακέτο που θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμη και τα 4 δις. ευρώ. O υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη συγκριτικά με το -8,2% που έχει εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ωστόσο, τόνισε ότι η νέα εκτίμηση θα γίνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο ενόψει και της κατάρτισης του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού.

Τα νέα μέτρα στήριξης θα χρηματοδοτηθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα που παραμένουν στα επίπεδα των 37 δις. ευρώ. Η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

"Έχουμε τα πολεμοφόδια ώστε να βοηθήσουμε από το Σάββατο το πρωί, διευρυμένα, μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας με βάση τις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό. Σε σχέση με αυτά που ακούσατε από εμένα το προηγούμενο Σάββατο, θέλω να σας πω ότι τέσσερις θα είναι οι βασικές λέξεις. Επέκταση μέτρων, διεύρυνση μέτρων εμπλουτισμός μέτρων και ενίσχυση αυτών"

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση