Δείκτης Ισότητας Φύλων 2022: Στην τελευταία θέση η Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 14:59 Δείκτης Ισότητας Φύλων 2022: Στην τελευταία θέση η Ελλάδα

Οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και η κατάσταση της Ελλάδας την τελευταία τριετία

Στην τελευταία θέση του χάρτη βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) με τη χώρα μας να «παίρνει» 53,4 στα 100 και ως εκ τούτου να καταλαμβάνει την τελευταία θέση στη φετινή κατάταξη.

1

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη λίστα καταρτίζεται ετησίως με σκοπό τη μέτρηση της προόδου που έχει γίνει σε ζητήματα έμφυλης ισότητας στις χώρες της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή που εμείς “κλείδώσαμε” στην τελευταία θέση, Σουηδία, Δανία και Κάτω Χώρες για ακόμη μία χρονιά σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις, ενώ τρομερή άνοδο σημείωσε η Φινλανδία που βρέθηκε στην 4η θέση, ρίχνοντας τη Γαλλία στην 5η.2

Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά τελευταία με 53,4 στα 100, έχοντας αυξήσει ωστόσο τον δείκτη από το περσινό 52,5, το 52,2 του 2020 και το 51,2 του 2019, ωστόσο αυτές οι βελτιώσεις θεωρούνται ανεπαίσθητες για τη λίστα με την Ελλάδα να παραμένει στο τελευταίο σκαλί, κάτω και από την Ουγγαρία που φιγουράρει στην προτελευταία θέση της λίστας…

Βάσει των όσων επισημαίνονται στην έκθεση, πρόκειται για εκείνη -μετά του ’20 και του ’21- που ουσιαστικά καταγράφει και την κατάσταση εν μέσω πανδημίας, αλλά και το πρώτο διάστημα μετά την επέλαση του Covid-19 από την παγκόσμια σκηνή.

Πηγή: lifo.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση