Τιτανικός: Μάχη με τον χρόνο για να εντοπιστεί το υποβρύχιο - Μπορεί να αντέξει ως 96 ώρες κάτω από το νερό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 09:25 Τιτανικός: Μάχη με τον χρόνο για να εντοπιστεί το υποβρύχιο - Μπορεί να αντέξει ως 96 ώρες κάτω από το νερό

Μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ατλαντικό μετά την εξαφάνιση τουριστικού υποβρυχίου κατά τη διάρκεια κατάδυσης στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται θαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό τουριστικού υποβρύχιου σκάφους, το οποίο δεν έχει εμφανιστεί από τότε που ξεκίνησε για να μεταφέρει πέντε άτομα στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης και η ακτοφυλακή του Καναδά αναζητούν το σκάφος που διαχειρίζεται η τουριστική εταιρεία OceanGate Expeditions. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το σκάφος ενδέχεται να έχει κολλήσει στα συντρίμμια του Τιτανικού.

Το υποβρύχιο αφέθηκε στη θάλασσα γύρω στις 4 π.μ. χθες, αλλά έχασε την επικοινωνία με το μητρικό σκάφος λίγο αργότερα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της OceanGate, το υποβρύχιο μπορεί να αντέξει έως και 96 ώρες κάτω από το νερό με πέντε άτομα να καταναλώνουν οξυγόνο.

Πάνω από 30 ώρες μετά την αποστολή διάσωσης, το τουριστικό υποβρύχιο δεν έχει βρεθεί πουθενά.

Από τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας, το υποβρύχιο είχε μόλις 72 ώρες οξυγόνου, σύμφωνα με τον ναύαρχο της αμερικανικής ακτοφυλακής που ηγείται της προσπάθειας για την ανεύρεσή του.

Βρετανός δισεκατομμυριούχος ανάμεσα στους επιβάτες

Ο Βρετανός Χάμις Χάρντινγκ, 59χρονος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και εξερευνητής, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του BBC εκ των επιβαινόντων στο υποβρύχιο.

Είχε σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες και Χημική Μηχανική στο Κέμπριτζ και είχε άδεια πιλότου. Πέρυσι, ήταν ένας από τους τουρίστες του διαστήματος που συμμετείχαν στην 5η εμπορική πτήση της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

Ο Χάρντινγκ είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες για το ταξίδι του γύρω από τη Γη δια μέσω των Βόρειου και Νότιου Πόλου.

Είναι, επίσης, πρόεδρος της Action Aviation, μίας διεθνούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στη διαχείριση εμπορικών πτήσεων και έχει την έδρα της στο Ντουμπάι.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στην ομάδα για την εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού πέρυσι τον Ιούνιο.

Πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση